Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, γίνονται το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά, στόχος αποδοκιμασιών και οργισμένων αντιδράσεων από πολίτες σε δημόσιες εμφανίσεις τους. Το γεγονός έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διακόπτονται και παρεμποδίζονται πολιτικές εκδηλώσεις, δημιουργείται μεγάλη ένταση, ακόμη και μικρής έκτασης επεισόδια.
Σε πολλά περιστατικά πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και το ΕΠΑΜ, στο πλαίσιο αναβίωσης ενός διακριτού αντιμνημονιακού πόλου. Στο επίκεντρο των ακτιβιστικού χαρακτήρα αντιδράσεων έχουν βρεθεί υπουργοί που καλούνται να τραβήξουν το "κάρο" των επώδυνων μεταρρυθμίσεων ή έχουν ως αντικείμενο κοινωνικά ευαίσθητους τομείς με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Τα «πυρά» των αντιδράσεων συγκεντρώνουν κυρίως οι ιδιωτικοποιήσεις με τους Π. Σκουρλέτη και Θ. Δρίτσα (ΔΕΗ-Λιμάνια) να αποτελούν «στόχους», η παιδεία, η υγεία και το ασφαλιστικό με τους Ν. Φίλη, Γ. Κατρούγκαλο και Π. Πολάκη να αντιμεωτπίζουν τα εντονότερα προβλήματα.
Περιστατικά έντασης και ακτιβισμών
Στο Βόλο μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ φώναζαν «ξεπουλημένε» κατά του Θόδωρου Δρίτσα.
Στον Βύρωνα ακυρώθηκε εκδήλωση στην οποία θα μιλούσε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης από ομάδα αντιεξουσιαστών που κατέλαβε το κτίριο της εκδήλωσης (δημοτικός κινηματογράφος).
Στην Καλλιθέα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από εκπαιδευτικούς σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δάσκαλοι και καθηγητές επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο της εκδήλωσης και υπήρξε ένταση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Καλαμάτα πολίτες παρενέβησαν αντιδρώντας έντονα σε εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Ακολούθησαν αντεγκλίσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ των παρεβρισκομένων.
Στόχος αποδοκιμασιών έγιναν βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ από εξαγριωμένους κατοίκους της Καρπάθου στο μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη.