Ισραήλ: «Αδειάζει» τον Μπεν Γκβιρ ο Νετανιάχου για την προσευχή στο Αλ Ακσά - Το Ιράν συνεχίζει να απειλεί

 
Ισραήλ: «Αδειάζει» τον Μπεν Γκβιρ ο Νετανιάχου για την προσευχή στο Αλ Ακσά - Το Ιράν συνεχίζει να απειλεί

Ενημερώθηκε: 13/08/24 - 14:27

Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια εδώ στο Ισραήλ, τουλάχιστον τα δύο πρώτα είναι σίγουρα, σήμερα είναι το Tisha B’av η θρησκευτική γιορτή με την οποία οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο θυμούνται την καταστροφή του Πρώτου και του Δεύτερου Ναού του Σολομώντα και αυτό που ειδικά φέτος περνάει ως μήνυμα σε όλη τη χώρα είναι πως η Ιστορία διδάσκει ότι οι Ρωμαίοι παρά τη δύναμή τους δεν είχαν καταφέρει να νικήσουν τους Εβραίους παρά μόνο όταν εκείνοι διχάστηκαν.

Ο Μπεν Γκβιρ προσευχήθηκε με 1600 άλλους ακροδεξιούς στην πλατεία του Αλ Άκσα, εκεί που βρισκόταν ο Ναός και επανέλαβε ότι η πολιτική του είναι να επιτρέψει στους Εβραίους να προσεύχονται στο σημείο, κάτι που το Ισραήλ για ευνόητους λόγους είχε αποφύγει μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα το Ιράν συνεχίζει να απειλεί, υπήρξε μάλιστα και μια εξαιρετικά άκομψη αντίδραση της Τεχεράνης στην προσπάθεια ευρωπαϊκών πρωτευουσών να μεσολαβήσουν. Η Τεχεράνη αποκάλεσε αδιάντροπη την προτροπή τους να αποφευχθεί χτύπημα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στο Ισραήλ. 

Παράλληλα το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Στρατού έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες το μήνυμα ότι οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν στο έδαφός του θα απαντηθεί με ανάλογο χτύπημα.

Τέλος, σύμφωνα με αραβικό Μέσο το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που ξέρουν πού βρίσκεται ο Γιαχία Σίνουαρ, ο οποίος φέρεται να είναι ακόμα στη Γάζα, να μετακινείται και να δίνει εντολές με χειρόγραφα μηνύματα. 

Με αφορμή την παρουσία του Μπεν Γκβιρ με 1.600 ακροδεξιούς στο Όρος του Ναού και τη δήλωσή ότι στόχος του είναι να επιτρέψει σε Εβραίους να προσεύχονται εκεί, το Γραφείο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι αυτοί που καθορίζουν την πολιτική για το Όρος του Ναού».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι: «δεν υπάρχει ιδιωτική πολιτική οποιουδήποτε υπουργού – ούτε του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας ούτε οποιουδήποτε άλλου υπουργού – για το Όρος του Ναού. Έτσι έχει γίνει υπό όλες τις κυβερνήσεις του Ισραήλ». «Το σημερινό πρωινό περιστατικό στο Όρος του Ναού παρέκκλινε από το status quo. Η πολιτική του Ισραήλ για το Όρος του Ναού δεν έχει αλλάξει- έτσι ήταν και έτσι θα είναι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές: ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ