Φάμελλος για υποκλοπές: Στοχοποιεί τον Άρειο Πάγο για το πόρισμα

 
φφ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 02/08/24 - 17:51

Στοχοποιεί τον Άρειο Πάγο για το πόρισμα του για τις υποκλοπές, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φλαμελλος, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο έργο της δικαιοσύνης, μόνο και μονό επειδή δεν τους άρεσε η απόφαση.

«Το ζήτημα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ορκιζόμαστε στο Σύνταγμα και στην τήρηση των κανόνων της χώρας μας -αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων-, όχι μόνο με βάση το κόμμα που ανήκουμε αλλά και με βάση την προσωπική μας ευθύνη στην πολιτική. Την Τετάρτη, στην ομιλία μου στη Βουλή, κατέθεσα δημόσια την πρότασή μας για συνεργασία στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά και κάλεσμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Σήμερα οφείλουν να συναινέσουν στην κλήση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για απαντήσεις, με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Δεν μπορεί να μείνει αυτό το στίγμα στην ελληνική δημοκρατία και δεν μπορεί να μείνει ένα τέτοιο θέμα αναξιοπιστίας στη δικαιοσύνη!», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio» και στην δημοσιογράφο Αγγελική Λάζου για το πόρισμα του Άρειου Πάγου και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές.

«Αν αποδεχτούμε όλοι, με καλή πίστη, την επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου όπως εκφράστηκε στην ανακοίνωσή της», συνέχισε ο κ. Φάμελλος, «τότε παραμένει αναπάντητο για ποιο λόγο εθνικής ασφάλειας ή για ποιο κακούργημα ήταν υπό παρακολούθηση ο κ. Χατζηδάκης αλλά και γιατί δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την παραβίαση των δικαιωμάτων του; Όπως και όλοι οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της χώρας που παρακολουθούνταν», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, παραθέτοντας τα αναπάντητα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από το πόρισμα: «Πώς είναι δυνατόν την ίδια περίοδο ένα παράνομο και κακόβουλο λογισμικό να έχει δεσμεύσει τα τηλέφωνα των ίδιων υπουργών, των ίδιων στρατιωτικών ή ανθρώπων που ήταν πολιτικά πρόσωπα και ανέλαβαν τώρα υπουργικά καθήκοντα, όπως του κ. Μυλωνάκη και της συζύγου του; Γιατί δεν έγινε έρευνα στους παρόχους των επικοινωνιών, στην Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών και γιατί δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες, ακόμα κι οι εργαζόμενοι της intellexa, που αφαίρεσαν τους servers;».

Νέα θεσμική εκτροπή από Φάμελλο
«Το μεγάλο ζήτημα των υποκλοπών, που ταλανίζει τη χώρα και έχει στιγματίσει την ελληνική δημοκρατία, ξεκινάει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Όταν ως πρωθυπουργός ανέλαβε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, άλλαξε το νόμο για τα προσόντα του διοικητή για να προωθήσει και να διορίσει τον κ. Κοντολέοντα. Δεν έχουν απαντηθεί αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από την αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 2019», υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιχειρώντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και συνδέοντας εκείνη την επιλογή του κ. Μητσοτάκη με τις πρόσφατες εξελίξεις: «Η τελευταία πράξη της συγκάλυψης, ήταν η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κ. Αδειλίνη. Διότι με αυτή την ανακοίνωση κλείνει από την πλευρά του Αρείου Πάγου ένας φάκελος διερεύνησης χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις! Θα έπρεπε όλα αυτά να απαντηθούν με επιλογή της δικαιοσύνης.

Δεν το έκανε. Και τώρα αρχίζει ένας φαύλος κύκλος: Φταίει η πολιτική που καλεί την κ. Αδειλίνη στη Βουλή ή φταίει το πόρισμα που άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα; Δεν μπορεί να καλείται να απολογηθεί η αντιπολίτευση επειδή χρησιμοποιεί τον κανονισμό της Βουλής για να λύσει ένα μείζον ζήτημα. Αυτοί που πρέπει να ερωτηθούν πρώτα απ' όλα είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα των υποκλοπών στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η παραβίαση των θεσμικών κανόνων και η αδιαφάνεια που επικρατεί στη χώρα μας, σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση στο επίπεδο της οικονομίας: «Είναι τα εργαλεία που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης αλλά και το σύστημα οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα με στόχο ένα μεγάλο πλιάτσικο σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι «όλη αυτή η κατάπτωση, η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία που επικρατούν στις οικονομικές ρυθμίσεις -από το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας μέχρι τα ρουσφέτια των διορισμών των γαλάζιων παιδιών-, τα βήματα οπισθοχώρησης στη δικαιοσύνη, στοχεύουν σε μία άδικη αναδιανομή του πλούτου. Δεν έχουν όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας το ίδιο δικαίωμα πρόσβασης στο ταμείο ανάκαμψης, στον τραπεζικό δανεισμό, στις αδειοδοτήσεις. Και αυτό πλήττει και την παραγωγή της χώρας μας».

Η ιδεοληπτική εμμονή με Μητσοτάκη
Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα που αποτυπώνουν το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη , ο κ. Φάμελλος παρέθεσε τα υπερκέρδη στο ρεύμα και στα καύσιμα που «έπληξαν και μείωσαν την ανταγωνιστικότητά της βιομηχανίας ενώ τώρα εφαρμόζεται το φορολογικό χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους μικρομεσαίους βιοτέχνες, στους επιστήμονες και τους εμπόρους». «Είναι αδιανόητο να καταγράφουν οι τέσσερις τράπεζες κέρδη 2,5 δισ ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2024. Είναι αδιανόητο ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη στα διυλιστήρια και στο ρεύμα», συνέχισε ο ίδιος, καταγγέλλοντας ότι «αυτά τα χρήματα έχουν φύγει από τα νοικοκυριά και την αγορά για να πηγαίνουν στα ταμεία κάποιων funds. Εμείς θέλουμε, σε μια υγιή και ανταγωνιστική αγορά, αυτά τα χρήματα να γίνονται επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και καλύτεροι μισθοί. Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη οδηγούν τις νέες και τους νέους στη μετανάστευση».

Κληθείς να σχολιάσει την έκρηξη ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο Σ. Φάμελλος επισήμανε την απουσία ρύθμισης της αγοράς όπως και την απουσία ελέγχων, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο: «Τώρα η κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη υπερκερδών στο ρεύμα, έστω σε μια υποεκτιμημένη μορφή, καθώς θα φορολογηθεί ένα μόνο τμήμα που είναι ήδη εδώ και δύο χρόνια στα ταμεία τους. Σιωπή από την κυβέρνηση για τις τράπεζες και τα διυλιστήρια. Πριν τις ευρωεκλογές, ο τότε υφυπουργός κ. Θεοχάρης, απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή, δήλωνε ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη στα διυλιστήρια για το 2023. Μετά το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω των ευρωεκλογών στον κ. Μητσοτάκη, “ανακάλυψαν” ότι υπάρχουν υπερκέρδη. Αυτά τα υπερκέρδη έφυγαν από τις τσέπες όλων των νοικοκυριών αλλά και από τα ταμεία όλων των επιχειρήσεων». Ασκώντας έντονη κριτική στην τροπολογία της κυβέρνησης για το μέτρο των επιδοτήσεων για το μήνα Αύγουστο, ο Σ. Φάμελλος αφού τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα για να μην υπάρξουν “ουρανοκατέβατά” κέρδη εδώ και δύο χρόνια», στη συνέχεια έκανε λόγο για ένα μέτρο που όχι μόνο δεν φορολογεί τα υπερκέρδη αλλά παράλληλα θα υπάρξει μεταφορά του κόστους στους πολίτες: «Αν και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά μονάχα τα νοικοκυριά. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει επιδότηση στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και άρδευσης τότε αυτές είτε θα χρεοκοπήσουν είτε θα μετακυλήσουν το κόστος στους λογαριασμούς. Το ίδιο θα γίνει και σε όλες τις επιχειρήσεις όπου το κόστος θα το δουν οι καταναλωτές στα προϊόντα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ