Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ομίλου EFA GROUP στο Νέο Ψυχικό

 
Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ομίλου EFA GROUP στο Νέο Ψυχικό

Ενημερώθηκε: 21/07/24 - 17:49

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τα εγκαίνια των νέων του εγκαταστάσεων στο Νέο Ψυχικό πραγματοποίησε ο Όμιλος EFA GROUP, που αποτελείται από εταιρίες, με σταθερή διεθνή παρουσία στους τομείς της Αεροδιαστημικής, της Ασφάλειας, της Άμυνας και των Βιομηχανικών Συνεργασιών και φέρουν την ονομασία “EFA GROUP Tech Campus “Alexandria””.

Μία ονομασία που παραπέμπει στην εξωστρέφεια, η οποία χαρακτηρίζει τον Όμιλο, μέσω της ενσωματώσεως συγχρόνου τεχνολογίας και της εξελίξεως της επιστήμης, «…αλλά και τη διασύνδεσή της με διαφορετικούς πολιτισμούς αντλώντας έμπνευση από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, τη μηχανική, την κληρονομιά και το αφήγημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως τόνισαν οι αρμόδιοι τού Ομίλου.

Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν τα Κεντρικά Γραφεία του EFA GROUP, την έδρα της EFA VENTURES (Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Διαχείριση Προγραμμάτων), της SCYTALYS (Συστήματα Διοικήσεως και Ελέγχου), και παράλληλα στεγάζουν ένα hub καινοτομίας, έρευνας και εκπαιδεύσεως προσωπικού, εμπνευσμένο από το ιστορικό τοπόσημο της «Αλεξάνδρειας», δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανταλλαγή γνώσεων, τη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων και μηχανικών των εταιριών του Ομίλου.

Η Αλεξάνδρεια, ως γνωστόν, ως πόλη υπήρξε θεματοφύλακας της γνώσεως, με την περίφημη Βιβλιοθήκη της, ενώ και ο Φάρος της Αλεξανδρείας υπήρξαν εμβληματικά σύμβολα δημιουργίας, συγκεντρώσεως και διαδόσεως των γνώσεων της εποχής.

Πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Αμύνης ξένων χωρών,  εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες, πελάτες, συνεργάτες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του EFA GROUP.

Μιλώντας κατά την τελετή ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES, κ. Νίκος Καλογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Όμιλος EFA GROUP συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία και την καινοτομία, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και την προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Στόχος μας είναι το EFA GROUP Tech Campus “Alexandria” να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την πορεία, υποστηρίζοντας τη δημιουργία νέων τεχνολογιών και προϊοντικών συστημάτων και την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση της επόμενης γενιάς επιστημόνων και μηχανικών…».

Από την πλευρά του ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, ιδρυτής του EFA GROUP, επισήμανε ότι «Στόχος μας είναι να προάγουμε την ομαδικότητα, τη συνεχή εκπαίδευση και τη δημιουργικότητα με σύγχρονα γραφεία, προηγμένα εργαστήρια, αίθουσες συναντήσεων και χώρους αφιερωμένους στην έρευνα, αλλά και την ευεξία. Παντού σε όλο τον κόσμο Έλληνες και Ελληνίδες έχουμε χτίσει με μεράκι έναν όμιλο εταιριών και ο λόγος που είμαστε τόσο στοχοπροσηλωμένοι είναι γιατί πιστεύουμε στις ρίζες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το EFA GROUP απασχολεί συνολικώς περισσότερα από 200 άτομα σε Ψυχικό, Κορωπί και Κρήτη, η πλειονότητα των οποίων είναι μηχανικοί και επιστήμονες εξειδικευμένοι ο καθείς στον τομέα του, ενώ διαθέτει επίσης γραφεία σε Ελβετία, Γερμανία, Αμερική, ΗΑΕ, Σιγκαπούρη και μόνιμο προσωπικό σε 3 άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, όπως Ιαπωνία, για να εξυπηρετεί τους πελάτες του σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως. Πάνω από το 85% των πωλήσεων του  Ομίλου γίνεται στο εξωτερικό προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας και πολιτικής προστασίας.

To EFA GROUP περιλαμβάνει τις εταιρίες, EFA VENTURES (Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες & Διαχείριση Προγραμμάτων), AEROSPACE VENTURES (Βιομηχανικές Συνεργασίες), SCYTALYS (Συστήματα Διοίκησης & Ελέγχου), ES SYSTEMS (Σχεδιασμός Αισθητήρων και IoT), EPICOS (Παγκόσμια B2B Πλατφόρμα Πληροφοριών Άμυνας), UCANDRONE (Μη

Στελεχωμένα Συστήματα) και AETHER AERONAUTICS (Μη Στελεχωμένοι Στόχοι).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ