Μπάιντεν προς Χαμάς: Απελευθερώστε τους ομήρους και μετά θα μιλήσουμε για κατάπαυση του πυρός

 
biden

Ενημερώθηκε: 23/10/23 - 23:14

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι οποιεσδήποτε συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα μπορούσαν να γίνουν μόνο εάν η Χαμάς απελευθερώσει όλους τους ομήρους που είχε συλλάβει από το Ισραήλ στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Θα έπρεπε να αφήσουμε ελεύθερους αυτούς τους ομήρους και μετά να μιλήσουμε», είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε μια συμφωνία «για κατάπαυση του πυρός».

Από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της η Χαμάς κατηγορεί Ισραήλ για δολοφονία του ανώτερου στελέχους της, Ομάρ Ντράχμα, ο οποίος ανακοινώθηκε νεκρός τη Δευτέρα ενώ βρισκόταν σε ισραηλινή φυλακή.

Η Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο γυναικών για «ανθρωπιστικούς λόγους»

Η Χαμάς ανακοίνωσε απόψε την απελευθέρωση άλλων δύο γυναικών, που απήχθησαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και έκτοτε κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ανέφερε πως η απελευθέρωση των δύο ομήρων αποφασίστηκε για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, χάρη στη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λίβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram. Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 μεταδίδει πως πρόκειται για την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ και την 85χρονη Γιοχεβέντ Λίβσιτς, που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ και οι σύζυγοί τους παραμένουν σε ομηρία.

Πηγή: Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ