Οι ΗΠΑ σταμάτησαν την παράδοση εξοπλισμού για τα F-35 στην Τουρκία

 
Η σημερινή ημέρα θα μείνει αξέχαστη στον Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 01/04/19 - 23:37

Η σημερινή ημέρα θα μείνει αξέχαστη στον Ερντογάν.

Μετα απο τηνήττα στις εκλογές έρχεται το τηλεγράφημα του Reuters σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ αποφάσισαν την αναστολή αποστολής εξοπλισμού προς την Τουρκία που έχει να κάνει με την προετοιμασία αεροδρομίων για την υποδοχή των F-35.

militaire.gr

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters και μεταδίδει το, η επόμενη αποστολή εκπαιδευτικού εξοπλισμού και όλες οι μεταγενέστερες αποστολές υλικού που σχετίζονται με το F-35 έχουν ακυρωθεί.

H Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η απόκτηση του S-400 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αλλά ακόμα και να οδηγήσει στην ματαίωση της παράδοσης των αεροσκαφών ή και στην επιβολή γενικότερων κυρώσεων.

Το Πεντάγωνο με μια ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε απόψε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 δεν θα πληγεί στην περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από το πρόγραμμα παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναπτύσσονται δευτερεύουσες πηγές για να αντικατασταθούν, εφόσον χρειαστεί, τα εξαρτήματα των F-35 που παράγονται από την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος της σχέσης των ΗΠΑ και της Τουρκίας έφτασε: Οι S-400 καίνε τον Ερντογάν, εκτός αν…

 

Πάγωσε ο «σουλτάνος» Ερντογάν από τους αμερικανικούς σχεδιασμούς

 

ΗΠΑ: Αυστηρό (και τελευταίο;) μήνυμα στην Τουρκία για τα F-35