Ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι για μια μακρά παραμονή των παιδιών τους στην Τουρκία είναι οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Προετοιμασμένοι για όλα που κρατούνται στις φυλακές της Αhttps://www.thepressroom.gr/tags/andrianoypoliδριανούπλης.
Ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ακόμη ότι χθες οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να δουν τα δια ζώσης και όχι πίσω από το τζάμι. Ετσι μπόρεσαν να αγκαλιαστούν και να μιλήσουν πιο άνετα. Μάλιστα, τους επετράπη να τους δώσουν και κάποια πράγματα που τους είχαν πάει, όπως βιβλία για να περνούν την ώρα τους.
Οπως εξήγησε ο θείος του στρατιωτικού δια ζώσης συνάντηση θα υπάρχει μια φορά το μήνα και τις υπόλοιπες τρεις Δευτέρες οι γονείς θα μιλούν με τα παιδιά τους πίσω από το τζάμι και με τη βοήθεια τηλεφώνου.
Μόλις λίγες ώρες μετά τη δεύτερη συνάντησή τους στην Αδριανούπολη, αυτή τη φορά χωρίς το γυάλινο διαχωριστικό ανάμεσά τους, οι δύο γονείς του λοχία επαγγελματία οπλίτη (ΕΠΟΠ) Δημήτρη Κούκλατζη, η Σοφία και ο Νίκος μοιράζονται συναισθήματα και σκέψεις για όλα όσα συνέβησαν, για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, για τις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των παιδιών τους, για τη δύναμη που παίρνουν από τη στάση των ίδιων των παιδιών.
«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας», λέει ο κ. Κούκλατζης, με φωνή που μαρτυρά το πόσο περήφανος νιώθει για τον γιο του, αλλά και την πεποίθησή του πως η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.
Πιστεύουν στις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, ωστόσο ο κ. Νίκος διευκρινίζει πως «για μας ο χρόνος, από την Πέμπτη, μετράει διαφορετικά και πρέπει να προσπαθούμε για να αποδεχθούμε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, ώστε να καθυστερούν ακόμη και την παραδοχή της μόνης αλήθειας».
Μοιράζονται την αγωνία τους για τον χρόνο της δίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζουν τι προβλέπει η νομοθεσία της Τουρκίας, ούτε ποιο είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύλληψη έως και τη δίκη.
Τέλος, στην ερώτηση για το πώς είδαν τον γιο τους, έπειτα από 12 ημέρες κράτησης, η μητέρα ευγενικά, αλλά με ευδιάκριτη τη συναισθηματική φόρτιση, απαντά:
«Επιτρέψτε μας να κρατήσουμε για εμάς τις στιγμές της συνάντησής μας μαζί του, γιατί σ' αυτές δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά όσα λένε τα μάτια και η ψυχή. Οπότε, θα σας πω ότι είναι καλά».