Έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα βράδια στο σπίτι; Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών... διοργάνωσε ένα πάρτι κοκτέιλ ,κάλεσε τους φίλους σου και απόδειξε τις ικανότητες σου ως bartender...
Μοχίτο - Το παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτέιλ
Mojito -Η λέξη mojo στα αφρικανικά σημαίνει κάνω μάγια και μόνο τυχαίο δε μπορεί να είναι !Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που το συγκεκριμένο ποτό, το χαρακτηρίζουν "βασιλιά των κοκτέιλ".
Για 1 ποτό θα χρειαστείτε:
1/2 λάιμ κομμένο στα 3
2 κ. γ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 φύλλα δυόσμου
50 ml ρούμι
λίγη σόδα και πάγο
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα ψηλό ποτήρι με ένα γουδοχέρι το λάιμ, τον δυόσμο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η τελευταία. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σόδα και τα φύλλα δυόσμου.
Μαργαρίτα- Η κοσμοπολίτικη
Ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του Μεξικού, πρωτοδημιουργήθηκε στο Acapulco
Για 4 ποτά θα χρειαστείτε:
3/4 κούπας τεκίλα
1/2 κούπα κουαντρό
1/2 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες παγάκια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο ή μπόλ. Αλείφουμε με μια φέτα λεμόνι το στόμιο ενός ποτηριού και το βουτάμε στο αλάτι.
Χτυπάμε σε ένα σέικερ το χυμό λεμονιού ή το λάιμ και τη ζάχαρη για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την τεκίλα, το κουαντρό και τη μία κούπα παγάκια και ανακινούμε καλά το σέικερ για 30 δευτερόλεπτα. Τα υπόλοιπα παγάκια τα προσθέτουμε στα ποτήρια.
Ντάκιουρι φράουλα- Άρωμα απο Κούβα
Φανατικοί οπαδοί του συγκεκριμένου κοκτέιλ η Greta Garbo και ο Ernest Hemingway
Για 1 ποτό θα χρειαστείτε:
5 φρέσκιες φράουλες
1 κ.σ. χυμό από lime
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. ρούμι (λευκό)
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα παγάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για μισό λεπτό. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμούμε με μια φράουλα.
Καϊπιρίνια - Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας
Δεν είναι τυχαίο πως ό,τι γεννιέται στη Βραζιλία , γίνεται της μόδας!Η μοναδικότητα της γεύσης του συγκεκριμένου κοκτέιλ οφείλεται στην κασάσα δηλαδή στο απόσταγμα από χυμό ζαχαροκάλαμου
Για 1 ποτό θα χρειαστείτε
1 λάιμ κομμένο στα οχτώ
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
50 ml κασάσα
πάγο (θρυμματισμένο)
Εκτέλεση
Σε ένα κοντό και φαρδύ ποτήρι , βάζουμε μια στρώση με τις 8 φέτες λάιμ. Ρίχνουμε τον πάγο , τη ζάχαρη και την κασάσα. Σερβίρουμε με ένα κομμένο καλαμάκι στο ύψος του ποτηριού.
Σαγκρία- Η Ισπανίδα καλλονή
Η σαγκρία φημολογείται ότι προέρχεται από ένα παραδοσιακό punch με κόκκινο κρασί που φτιαχνόταν στη Μεγάλη Βρετανία από το γαλλικό κρασί Μπορντώ.
Για 1 κανάτα θα χρειαστείτε:
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 σφηνάκι μπράντι
100 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι σε φέτες
1 λεμόνι ή λάιμ σε φέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κούπα σόδα ή ανθρακούχο νερό
2 ξυλαράκια κανέλλας
6 καρφάκια γαρίφαλο
κύβους από μήλο
κύβους απο ροδάκινο (εάν θέλουμε)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί,το μπράντι , τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού ,το χυμό πορτοκαλιού και το γαρίφαλο σε μια μεγάλη κανάτα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τη σόδα και τα κυβάκια μήλου και ροδάκινου.