«Αλεξάνδρα»: Η ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ για τα εγκαύματα που υπέστη ασθενής σε χειρουργείο

 
σσ

Ενημερώθηκε: 25/04/25 - 19:32

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», κατά τη διάρκεια του οποίου προκλήθηκε φωτιά λόγω αστοχίας υλικού στο σύστημα Διαθερμίας, με αποτέλεσμα 72χρονη που βρισκόταν στο χειρουργείο να υποστεί εγκαύματα, εξέδωσε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Οπως τονίζεται, «κατά τη διάρκεια της επέμβασης και προς το τέλος αυτής και ενδεχομένως λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αστοχίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου προκλήθηκε φλόγα».

Σημειώνεται επίσης πως «υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη χειρουργική ομάδα και το παριστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση της 1 ΥΠΕ

Αναφορικά με συμβάν που έλαβε χώρα στο ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» στις 24/04/2025, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
 
1. Η ασθενής ΙΕ, ετών 72, θήλυ, υποβλήθηκε στις 24/05/2025 σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

2. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης και προς το τέλος αυτής και ενδεχομένως λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αστοχίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου προκλήθηκε φλόγα από την οποία η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού.

3. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη χειρουργική ομάδα και το παριστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του ανωτέρω περιστατικού.

4. Αυθημερόν και μετά την εκτίμηση των εγκαυμάτων της ασθενούς και την αρχική αντιμετώπιση αυτών από πλαστικό χειρουργό, η ασθενής αφυπνίστηκε ομαλά, με σταθερά ζωτικά σημεία και μεταφέρθηκε στην Ανάνηψη του Νοσοκομείου, για μετεγχειρητική παρακολούθηση από τρεις ιατρικές ομάδες, ήτοι γυναικολογική, πλαστική και αναισθησιολογική και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες και η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή.

5. Για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., ενώ ζητήθηκε αυθημερόν ο πλήρης φάκελος που αφορά στο σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ως άνω χειρουργικής επέμβασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ