Οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να εξαπολύσουν μια μεγάλη εκστρατεία λάσπης εναντίον του Βλαντίμιρ Ζελένσκι με στόχο την απομάκρυνσή του από την εξουσία, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR), σύμφωνα με το TASS.
«Το ΝΑΤΟ θα ήθελε να δει τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου να φεύγει, ιδανικά μέσω ψευδοδημοκρατικών εκλογών. Η συμμαχία υπολογίζει ότι οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν στην Ουκρανία το αργότερο το φθινόπωρο. Πριν από την προεκλογική εκστρατεία, το αρχηγείο του ΝΑΤΟ καταστρώνει σχέδια για μια μαζική εκστρατεία λάσπης για να υπονομεύσει την αξιοπιστία του Ζελένσκι», αναφέρεται.
Έτσι, σύμφωνα με την SVR, το σχέδιο είναι να «δημοσιοποιηθούν πληροφορίες ότι ο “πρόεδρος” και ο στενός του κύκλος έχουν υπεξαιρέσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια που προορίζονταν για την αγορά πυρομαχικών». Επιπλέον, το σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει «την αποκάλυψη ενός σχεδίου στο οποίο οι πληρωμές που προορίζονταν για 130.000 πεσόντες Ουκρανούς στρατιώτες -οι οποίοι παραμένουν επισήμως καταγεγραμμένοι ως εν ενεργεία προσωπικό- έχουν διοχετευθεί στο εξωτερικό από τον Ζελένσκι και τους συνεργάτες του», δήλωσε το SVR. «Σχεδιάζουν επίσης να ρίξουν την αυλαία σε επανειλημμένες περιπτώσεις εμπλοκής του «ανώτατου διοικητή της Ουκρανίας» στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων όπλων και οχημάτων που δόθηκαν από τη Δύση σε διάφορες ένοπλες ομάδες σε χώρες της Αφρικής».
Έτσι, «ακόμη και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος του Ζελένσκι έχει τελειώσει. Είναι απλώς ατυχές ότι αυτή η συνειδητοποίηση ήρθε με κόστος τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών», αναφέρεται.
Πάγωμα της σύγκρουσης
«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ θέλει πάση θυσία να διατηρήσει την Ουκρανία ως αντιρωσικό προπύργιο», δήλωσε η υπηρεσία πληροφοριών. «Στόχος τους είναι να «παγώσουν» τη σύγκρουση καθοδηγώντας τα αντιμαχόμενα μέρη προς το διάλογο για την «αρχή της διευθέτησής της»».
«Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες φαίνεται να συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό είναι ο Ζελένσκι, ο οποίος, πίσω από κλειστές πόρτες, αποκαλείται 'νεκρό βάρος' στη Δύση», εξήγησε η SVR, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι πεπεισμένες ότι ο ουκρανικός στρατός “πολύ σύντομα δεν θα είναι σε θέση να περιορίσει την αυξανόμενη επίθεση του ρωσικού στρατού”.
«Με την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, αυξάνεται η αβεβαιότητα σχετικά με τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης προς το Κίεβο», πρόσθεσε