Ο Νίκος Νικολόπουλος παρενέβη κοινοβουλευτικά με αφορμή την παραπομπή του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στο πειθαρχικό και ζήτησε ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν εξηγήσεις.
Μεταξύ άλλων ο Χριστιανοδημοκράτης ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:
«Εμβρόντητοι, για μια ακόμα φορά, μάθαμε ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι, ταυτόχρονα με την ιδιότητά του στην ΕΕΤΤ, σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιακών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως και η ίδια ομολόγησε.
Και αυτό παρότι το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.
Το νέο αυτό κρούσμα θα μπορούσε να μην είναι άξιο λόγου και να χαρακτηριζόταν ως ένα απλό πειθαρχικό παράπτωμα ενός δημοσίου λειτουργού, δεν είναι όμως έτσι.
Προχώρησε μάλιστα και σε άλλες παρόμοιες αποκαλύψεις-καταγγελίες λέγοντας:
«Η συστηματική μας ενασχόληση, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με τις Ανεξάρτητες Αρχές, έχει αποκαλύψει σωρεία προβλημάτων στην λειτουργία τους. Προβλημάτων που ηθελημένα ή όχι τις καθιστά ανεξέλεγκτες και σε έναν βαθμό, μικρότερο ή μεγαλύτερο, επικίνδυνες για την λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Δεν είναι πολύς ο καιρός από όταν ανακαλύψαμε, μετά από πολύ έρευνα, ότι σε ελάχιστες Ανεξάρτητες Αρχές έχουν συσταθεί Πειθαρχικά Συμβούλια για να ελέγχουν τα μέλη των Αρχών, παρότι ρητά, κάθε ειδικός νόμος που ορίζει την λειτουργία αυτών των Αρχών, ορίζει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την οποία, με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργών, δεν είχε συσταθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο από το 2011, και ακόμα και σήμερα είναι σε διαδικασία σύστασης.
Δεν είναι πολύς καιρός από όταν ανακαλύψαμε ότι, σε όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, είναι απολύτως ανύπαρκτο το σύστημα ελέγχου της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών που αποχωρούν από τις Ανεξάρτητες Αρχές, στα πλαίσια ελέγχου αυτής της δραστηριότητας όπως κάθε ειδικός νόμος ορίζει με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν ασυμβίβαστα.
Με δική μας ενέργεια αποκαλύφθηκε ότι πρώην μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αμέσως μετά την λήξη της θητείας τους, ανέλαβαν εργασία σε εταιρείες και δικηγορικά γραφεία που διατηρούσαν στο πελατολόγιό τους εταιρείες που τα εν λόγω μέλη έλεγξαν ή ασχολήθηκαν κατά την θητεία τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ελάχιστα πειστικές απαντήσεις δόθηκαν από τους ίδιους τους ελεγχόμενους, χωρίς έως σήμερα ο αρμόδιος υπουργός να έχει προχωρήσει σε λεπτομερή έλεγχο των καταγγελιών».
Και κατέληξε:
«Ζήτησα σήμερα με σχετική ερώτηση που κατέθεσα, ο Πρωθυπουργός και ο πολιτικός υπεύθυνος Υπουργός να δώσουν εξηγήσεις γιατί πέραν των ανωτέρω, έχουμε και το φαινόμενο διορισμένοι υπάλληλοι στις Ανεξάρτητες Αρχές να απευθύνονται στους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού με σκαιότητα ύφος, με προσβλητικές εκφράσεις, με υποτιμητικά λόγια, απαιτώντας να διακοπεί ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος επειδή τους ενοχλεί και τους απορροφά χρόνο από την εργασία τους.
Αποκορύφωμα θράσους η δημόσια επίθεση κατά μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου από έναν από τους διορισμένους υπαλλήλους σε θέση προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως «μας εκβιάζουν Βουλευτές σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία». Χαρακτηρισμούς που ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής άφησε αναπάντητους. Χαρακτηρισμούς που αμέσως ανέδειξαν στα δελτία των ειδήσεων χρεοκοπημένοι καναλάρχες, υπόδικοι για σοβαρά κακουργήματα, ωσάν να ήταν σε συνεννόηση με τους διορισμένους υπαλλήλους για να κάνουν Πολιτικά παιχνίδια».
Να προσθέσω είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και ως τελευταίο την απίστευτη καταδίωξη πολίτη από Ανεξάρτητη Αρχή, με αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη που υπέστη από τον Πολίτη, αγωγή με την οποία απαιτεί το ποσό των 500.000€. για την οποία αγωγή η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ξοδέψει έως σήμερα, όπως έχουμε ενημερωθεί από τον Πολίτη, το ποσό των 30.000€ για τα δικαστικά έξοδα.