ΓΕΝ: Πραγματοποίηση ασκήσεως «Μείζονος Ατυχήματος» στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά (ΦΩΤΟ)

 
askhsh

Ενημερώθηκε: 06/04/25 - 14:57

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «Μείζονος Ατυχήματος», που διεξήχθη στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, υπό τη διεύθυνση του Διοικητή της Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (Δ.Ν.Ε.) Υποναυάρχου Σπυρίδωνα Τσιαφούτη ΠΝ και υπό το συντονισμό του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Περιοχής της Ναυτικής Βάσεως «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Συμφώνως με το ΓΕΝ τα σενάρια της πραγματοποιηθείσης ασκήσεως επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα αντικείμενα:

--- Αντιμετώπιση φυσικής καταστροφής (σεισμός), με κατάρρευση κτιρίου και πυρκαγιά σε κτίριο στρατιωτικής εγκαταστάσεως.

--- Διάσωση εγκλωβισμένων από κτίρια εντός της ναυτικής περιοχής.

--- Ανεύρεση αγνοουμένων εντός κτιριακών εγκαταστάσεων και σε δασώδη περιοχή.

--- Παροχή Πρώτων βοηθειών και μεταφορά τραυματιών.

--- Αντιμετώπιση τεχνολογικού ατυχήματος, με τη διαρροή ραδιενεργού υλικού.

--- Αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς με εκκένωση οικισμού.

Με την άσκηση αυτή «ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης των αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», συμφώνως πάντα με το ΓΕΝ.

Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Λόχο Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, την κινητή ομάδα Αντιμετωπίσεως Καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας, το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) του Στρατού Ξηράς, το Α’ τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, τον Δήμο Χαϊδαρίου, την Ειδική Μονάδα Αντιμετωπίσεως Καταστροφών, τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά και το Εθνικό Κέντρο Αμέσου Βοηθείας (ΕΚΑΒ).

--- Αντιμετώπιση περιβαλλοντικής καταστροφής, μετά από διαρροή καυσίμου, περιορισμό της ρυπάνσεως και αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδος.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν παρατηρητές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Περάματος, αρκετές εθελοντικές ομάδες, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Ομάδα Διάσωσης Δ», η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (ΛΕΦΕΔ Αττικής) και η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ