Απέκλεισε το ενδεχόμενο για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξαπέλυσε πυρά και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική και στην κυβέρνηση για το ζήτημα των Τεμπών και διέψευσε πολιτική συνεργασία με την Μαρία Καρυστιανού.
Αρχικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε στο γιατί αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Χρήστο Κέλλα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα.
«Δεν έχω κανέναν λόγο για να κάνω δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση»
«Με εντυπωσίασε που δεν έχει πάει ποτέ πολιτικός αρχηγός στην παρέλαση στη Λάρισα, όπως μου είπαν. Είχα αποφασίσει πως την παρέλαση θα την παρακολουθήσω στο δρόμο με τους πολίτες», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχω κανέναν λόγο να κάνω δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση, ούτε με έναν βουλευτή τοπικό της Λάρισας που θεωρώ πως έχει τεράστια ευθύνη, καθώς η κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές κρύψανε πάρα πολλά πράγματα και ακόμα δεν ξέρουμε ποιανού ρουσφέτι ήταν ο σταθμάρχης. Και αυτό σημαίνει μια ομερτά και για τους τοπικούς βουλευτές και των άλλων κομμάτων. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για έναν βουλευτή ο οποίος έκανε τη βρώμικη δουλειά, όπως και άλλοι, στην εξεταστική επιτροπή και μετά αμείφθηκε με υπουργική θέση, έγινε υφυπουργός».
Ερωτώμενη σχετικά με το ποια είναι η «βρώμικη δουλειά» που ανέφερε απάντησε: «αυτό το πόρισμα των 600 σελίδων με το οποίο μπαζώσανε την εξεταστική. Λέγανε αθώος ο Καραμανλής και καμία πολιτική ευθύνη και τώρα βλέπουμε πως αυτό το πράγμα έχει ξεχειλίσει, όπως και η οργή των πολιτών».
«Και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος»
Παράλληλα, άσκησε και κριτική στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των Τεμπών αλλά και στην κυβέρνηση λέγοντας «ποια δικαιοσύνη θα αποφασίσει; Η διορισμένη από την κυβέρνηση; (…) Και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος, και στη συνείδηση πάρα πολλών ανθρώπων, και ο κ. Καραμανλής και άλλοι που συνέπραξαν στο να μην υπάρχει ασφάλεια στα τρένα».
«Καλά θα κάνει να παραμείνει στο λαγούμι του ο κ. Τσίπρας»
Για το εάν βλέπει επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε «είναι σε ένα λαγούμι και καλά θα κάνει να παραμείνει. Αυτό το οποίο έπραξε στη χώρα και τον κόσμο της Αριστεράς και στον κόσμο που τον πίστεψε είναι ασυγχώρητο και άτιμο και πιστεύω πως όσο είμαι εγώ εδώ πράγματι στο λαγούμι αυτό θα μείνει και μπορεί να προφασίζεται πως πηγαίνει και κάνει διαλέξεις σε μια γλώσσα που δεν ξέρει. Ευτυχώς δεν το κάνει ως πρωθυπουργός όπως έκανε παλιά και εξέθετε τη χώρα, μιλώντας αγγλικά που δεν ήξερε».
Πηγή: skai.gr