Καθάρισε κατά 99% ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια - Σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 04/09/24 - 11:33

Καθάρισε το 99% του Παγασητικού Κόλπου από τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια και σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι του νερού, με το πλήγμα στην περιοχή να παραμένει πολύ μεγάλο.

Αναλυτικά, τα αρμόδια κλιμάκια προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξουν και πάλι οι παραλίες συνεχίζουν τους ελέγχους με σκοπό να αποφανθούν και για την καταλληλόλητα των υδάτων που αφορά την αλιεία.

Βόλος: Σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης
Συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Βόλου από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών που πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες και να την σέβονται για την δική τους υγεία.

Μέχρι νεωτέρας ισχύουν αυτά τα οποία έχουν ανακοινωθεί για τις ακτές, έχει σημανθεί όλο το μήκος των ακτών του Δήμου Βόλου η περιοχή με απαγόρευση της κολύμβησης. Εξακολουθούν να εργάζονται και οι ναυαγοσώστες προκειμένου να ενημερώνουν τους πολίτες ότι απαγορεύεται η κολύμβηση.

Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Συνεχίζονται οι έλεγχοι του νερού
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την καταλληλότητα του νερού που αφορά την κολύμβηση θα είναι γνωστά περί τα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Επίσημος φορέας ανακοινώσεις είναι ο ΕΟΔΥ, αυτό επανέλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ενώ στην συνέντευξή του ο δήμαρχος Βόλου μίλησε για τα συνεργεία και τα εργαστήρια που θα κάνουν ελέγχους όχι μόνο για τα κολοβακτηρίδια και τους εντερόκοκκος αλλά και για τα βαρέα μέταλλα και τις άλλες ουσίες που μπορεί να έχουν πάει στον Παγασητικό τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διαχείριση των επόμενων κρίσεων
Εντωμεταξύ οι συνέπειες είναι μεγάλες, στον Νομό που μετρούσε τις πληγές του από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες, και σε αυτό ήρθε να προστεθεί το φαινόμενο των νεκρών ψαριών που πολλαπλασιάζει τα προβλήματα σε όλη την κοινωνία καθώς επίσης και τους φορείς τους οποίους θέτει προ των ευθυνών τους, διότι σε μια ενδεχόμενη νεροποντή και την αλλαγή του καιρικού σκηνικού σε μέρες βροχερές, οι συνέπειες θα είναι πάλι εμφανής και θα πρέπει να τις διαχειριστεί η κεντρική πολιτική εξουσία μαζί με την περιφερειακή και την αυτοδιοικητική εξουσία.

Επίσης γίνεται αντιληπτό ότι οι συζητήσεις που αφορούν τις διεπιστημονικές επιτροπές που ανακοινώθηκαν ότι ξεκινούν το έργο του ελέγχου, θα πρέπει να επισπεύσουν τις όποιες απαντήσεις προκειμένου να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα και να σταματήσει εδώ το κακό έχει συμβεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ