Ιορδανός ΥΠΕΞ: O Νετανιάχου ωθεί την περιοχή σε περιφερειακό πόλεμο για να εφαρμόσει τη ρατσιστική του ιδεολογία

 
ddd

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 26/08/24 - 12:57

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών της Ιορδανίας, Ayman Safadi δήλωσε την Κυριακή ότι εάν δεν αρθεί η βασική αιτία της επικίνδυνης κλιμάκωσης στην περιοχή, θα εκραγεί σε ευρύτερες και πιο καταστροφικές αντιπαραθέσεις.

«Η βάναυση ισραηλινή επίθεση στη Γάζα είναι ωθώντας την περιοχή προς την άβυσσο ενός περιφερειακού πολέμου και η άμεση διακοπή αυτής της επιθετικότητας θα εκτονώσει την κλιμακούμενη κρίση», είπε ο Σαφάντι στον επίσημο λογαριασμό του X.

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρεμποδίζει τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων και προσπαθεί να ωθήσει την περιοχή σε έναν περιφερειακό πόλεμο για να σώσει το πολιτικό του μέλλον και να εφαρμόσει τη ρατσιστική του ιδεολογία. Είπε ότι αυτός ο στόχος επιδιώχθηκε μέσω μαζικών δολοφονιών, καταστροφών και εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εάν η διεθνής κοινότητα θέλει να σταματήσει την κλιμάκωση, ο Safadi είπε ότι πρέπει να επιβάλει τον τερματισμό της επιθετικότητας στη Γάζα και να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ιορδανία στέκεται υπέρ της «ασφάλειας και κυριαρχίας του Λιβάνου» και υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Υποστηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις με επικεφαλής την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη συμφωνίας ανταλλαγής που οδηγεί σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός και τερματίζει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα», είπε ο υπουργός.

Τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου εμποδίζει τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων και να λάβουν αποτελεσματικά αποτρεπτικά μέτρα εναντίον του και της ρατσιστικής κλιμακούμενης ατζέντας του, καθώς και εναντίον των υπουργών του που επιτρέπουν την τρομοκρατία των εποίκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ