Κεχαγιά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ : «Είμαστε ένα κόμμα εν κινήσει»

 
ππ

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Ενημερώθηκε: 09/07/24 - 11:11

Με τη φράση «είμαστε ένα κόμμα εν κινήσει» επιχείρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Bούλα Κεχαγιά, να δικαιολογήσει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το κόμμα και την έλλειψη οποιασδήποτε αξιοπιστίας που αυτή σηματοδοτεί.

Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η Βούλα Κεχαγιά υποσχέθηκε ότι «θα ανασυγκροτηθούμε θα κάνουμε το καταστατικό μας συνέδριο» και, αφού ξεμπερδέψουν με αυτά, υποσχέθηκε πως «θα διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Η ίδια προχώρησε παραπέρα τις δικαιολογίες για τον του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κάνει ότι αγνοεί, λέγοντας ότι «δεν πλήττουμε ποτέ», για να συμπληρώσει ότι σε αυτό «φροντίζει και η κυβέρνηση». Ως παράδειγμα… συμβολής της κυβέρνησης στην απουσία πλήξης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έφερε το ζήτημα της εξαήμερας εργασίας, αναπαράγοντας τα fake news που κυκλοφορούν και ισχυριζόμενη ότι με τη ρύθμιση αυτή «μας διαπομπεύουν στο εξωτερικό».

Σχολιάζοντας τις εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ξανά στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν έκανε ούτε μια δήλωση για την ακροδεξιά και για το γεγονός ότι η Λεπέν βυθίστηκε. Μας προβληματίζει».

Αναφορικά με τις σχέσεις του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και του νυν Στέφανου Κασσελάκη, η Βούλα Κεχαγιά υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει μια υποβόσκουσα ένταση και ρήξη μεταξύ των δύο προσώπων». Είπε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε είχε ούτε έχει τρολς και, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης χθες, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει και τους εργαζομένους του κόμματος και δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα».

Σχετικά με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος για την κεντροαριστερά, είπε ότι εάν το απαιτήσει η κοινωνία θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. «Κοιτάζουμε μπροστά και παίρνουμε πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε. Στην ερώτηση αν χρειάζεται δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά είπε ότι «ότι αυτό θα το αποφασίσει το καταστατικό συνέδριο».

Τέλος για την εφημερίδα «Αυγή» ανέφερε ότι «είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσουμε το καθημερινό φύλλο. Το θέμα είναι να είναι βιώσιμες οι θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν», ενώ παρέπεμψε στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ