Ζυμαρικά: Ο Βασίλης Καλλίδης μας ετοίμασε μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή: λιγκουίνι με σάλτσα τόνου! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά
- 1 πακέτο linguini
- 2 κονσέρβες τόνος σε νερό η ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1/2 φλ ροδέλες ελιάς
- 1 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 φλ ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Αφού μαραθούν προσθέτουμε τον πολτό και συνεχίζουμε το βράσιμο θα 10-15 λεπτά, μέχρι δέσει λίγο η σάλτσα.
- Βάζουμε στη σάλτσα τον τόνο και τις ελιές και τα κρεμμυδάκια. Μεταφέρουμε τα linguini από το βραστό νερό μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και βράζουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Δείτε περισσότερα από τον Βασίλη Καλλίδη, στο βίντεο που ακολουθεί: