Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την ακαταλληλότητα του μοιραίου λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.
Όπως λέει στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Μανδράου, «κατατέθηκε στο Α.Τ. Κασσάνδρας η δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας και διορίσαμε έναν πραγματογνώμονα για λογαριασμό της οικογένειας. Άτυπα μπορώ να πω ότι υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις που φαίνονται ακόμα και με γυμνό μάτι. Μηχανήματα σκουριασμένα, με κάποια παλαιότητα που σίγουρα δεν θεωρούνται κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση τους».
«Ληγμένο πιστοποιητικό»
Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δεν είχε άδεια χρήσης του οικοπέδου, ενώ για το αν διέθετε άδεια για τη χρήση των μηχανημάτων, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει στη δικογραφία ένα πιστοποιητικό που είχε προσκομίσει, φαντάζομαι στο πλαίσιο μιας αίτησης που είχε κάνει, δεν είχε λάβει προφανώς την άδεια για την χρήση της επιχείρησης, αλλά αυτό που έχει προσκομίσει είναι ένα ληγμένο πιστοποιητικό, προφανώς από την προηγούμενη τουριστική περίοδο, ληγμένο από τον Απρίλιο του ’24. Ένα χαρτί του οποίου η χρονική διάρκεια είχε λήξει. Αντιλαμβάνεστε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας των μηχανημάτων».
Αναφορικά με την ευθύνη του Δήμου Κασσάνδρας, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου είπε: «Ο δήμος είχε ενημερωθεί από την Αστυνομία στις αρχές του Ιουλίου σε επιτόπιο έλεγχο που είχε γίνει ότι η επιχείρηση δεν πληροί τον φάκελο, ούτε έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της αδειοδότησης. Αυτό που εξοργίζει κι εμάς και την οικογένεια είναι ότι με έγγραφη ενημέρωση ο δήμος έλαβε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έπρεπε να έχει στην κατοχή του για να εκκινήσεις τις διαδικασίες εποπτείας και ενδεχομένως, να διαπιστώσει τις παραβάσεις, ακόμα και να σφραγίσει τον χώρο».
«Αίνιγμα» η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης
Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση της επιχείρησης, ο κ. Μανδράου δήλωσε ότι «αυτή είναι και η δική μας απορία. Είναι ένα από τα κύρια ερωτήματα που έχουμε υποβάλει και επίσημα. Πώς δηλαδή μια επιχείρηση χωρίς άδεια λειτουργίας, έλαβε από τον ΔΕΔΔΗΕ πρόσβαση στην ηλεκτροδότηση.
ΠΗΓΗ: enikos.gr