Εκλογές 2019: Φαίνεται, ότι τελικά πόνεσαν πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή, λίγο πριν τις καθοριστικές για τον τόπο εθνικές εκλογές, όσο και οι αλήθειες, που είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, για την υπογραφή, από τον Αλέξη Τσίπρα, της ταπεινωτικής και εθνικά επιζήμιας «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Έτσι, η κυβερνητική μονταζιέρα μπήκε σε λειτουργία και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συκοφαντήσει τον Κώστα Καραμανλή, προσπάθησε να τον εμφανίσει, ότι δήθεν αποδέχονταν την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια» για την πΓΔΜ στο εξωτερικό και σκέτο «Μακεδονία» για το εσωτερικό, χωρίς μάλιστα αλλαγές στο γεμάτο αλυτρωτισμούς Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απάντηση Καραμανλή στους συκοφάντες για το Σκοπιανό
Η προβοκάτσια σαφής, όπως και η άθλια παραποίηση της τότε διαπραγμάτευσης, με την σκόπιμη αποσπασματική παρουσίαση τμημάτων της.
Και οι λόγοι ακόμα σαφέστεροι:
Πρώτον, η προσπάθεια απαξίωσης της δυναμικής εμπλοκής του Κώστα Καραμανλή -με το ειδικό βάρος και την απήχηση που έχει στην κοινωνία- στην προεκλογική εκστρατεία για την επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ, και
Δεύτερον, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να γίνει ευχάριστος στο φανατικό πασοκικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας παράλληλα γέφυρες στο ΚΙΝ.ΑΛ., για παν ενδεχόμενο, για την επομένη των εκλογών.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι και η στις δηλώσεις της, τελευταία, καταφέρεται με ιδιαίτερη οξύτητα κατά του κ. Καραμανλή.
Όμως, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας και καμμία «μονταζιέρα» δεν μπορεί να την αλλάξει.
Το Βουκουρέστι με το εθνικά υπερήφανο βετό στα Σκόπια, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008, κόντρα στις πιέσεις των Αμερικανών και Ευρωπαίων, θα στοιχειώνει τους κάθε λόγης συκοφάντες.
Ένα βέτο, που το πλήρωσε ακριβά και η χώρα, άλλα και προσωπικά ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αρνήθηκε να αποδεχθεί μία λύση, που να μην ικανοποιεί τις διαχρονικές εθνικές θέσεις.
Όμως, είναι και απίστευτο θράσος να μιλούν εκείνοι, που είχαν πει «ναι» στην πλέον εθνικά απαράδεκτη ονομασία των Σκοπίων, τη «Μακεδονία του Ίλιντεν».
Ονομασία, στην οποία είχαν συμφωνήσει, αρχικά, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς.
Και γνωρίζουμε ποιος ήταν εκείνος που, για πολλοστή φορά ιδίως στα εθνικά θέματα, προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι μια τέτοια, εθνικώς μειοδοτική, ονομασία για τα Σκόπια ήταν αδιανόητο να γίνει αποδεκτή και δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει. Και αυτό το εσωτερικό «βέτο» ανάγκασε τον πρωθυπουργό να «ανακρούσει πρύμναν».
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να «κουνούν το δάχτυλο» εκείνοι, που με αντάλλαγμα την μη περικοπή των συντάξεων, συμφωνήσαν σε μια επιζήμια συμφωνία στο ζήτημα της Μακεδονίας, σε εκείνους που αντιστάθηκαν σε ισχυρές διεθνείς πιέσεις, έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και προστάτευσαν το εθνικό συμφέρον.
Και η προσπάθειά τους έχει ήδη πέσει στο κενό...