Π. Κουρουμπλής: Το κίνημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ μου θυμίζει τις κυρίες με τα γουνάκια που διαμαρτύρονταν το 1983

 
Π. Κουρουμπλής: Το κίνημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ μου θυμίζει τις κυρίες με τα γουνάκια που διαμαρτύρονταν το 1983

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 15/06/16 - 13:05

Στη «γραμμή» της επίθεσης και απαξίωσης του κινήματος ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ακόμη ένα κυβερνητικό στέλεχος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έίναι άλλο πράγμα μια διαμαρτυρία, να πιέσεις την κυβέρνηση για κάτι που θέλεις κι άλλο να ζητάς να διακοπεί η βούληση του λαού να κυβερνήσουν αυτά τα κόμματα που είναι σήμερα στην κυβέρνηση για μία τετραετία», δήλωσε σχετικά με το κίνημα «Παραιτηθείτε».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «είναι δημοκρατικότατο δικαίωμα κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται ειρηνικά με όποιον τρόπο νομίζει», αλλά υπενθύμισε ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του Σεπτεμβρίου έδωσε εντολή τετραετίας στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι, αν κρίνουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί, γιατί δεν αντέχουν να είναι έξω από την εξουσία ούτε έναν χρόνο, και πάλι εγώ σέβομαι την επιλογή τους και το δικαίωμα τους» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» του θυμίζει «κάτι που είχε γίνει το 1983, όταν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στην κυβέρνηση και βγήκαν κάποιες χιλιάδες κυρίες με γουνάκια, με βραχιολάκια και διαμαρτυρόντουσαν».

«Δεν ενοχοποιώ καμιά διαμαρτυρία, δικαίωμα τους είναι. Οφείλουμε να εκφράσουμε μια γνώμη. Η γνώμη που έχω εγώ είναι ότι όλοι κρινόμαστε», πρόσθεσε.

Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε και τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Είπε ότι «υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός ότι θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον λαό και εφόσον εκλέγεται από τον λαό, βέβαια, θα πρέπει να έχει και αυξημένες αρμοδιότητες».

Ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει τρόπος με συνταγματικές ρυθμίσεις να σταθεροποιήσουμε την κυβερνητική λειτουργία και να αποφεύγονται οι εκλογές». «Λέω μία περίπτωση, δεν θα ήταν πάντα χρήσιμο η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγεί σε εκλογές. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Είναι ώριμο στον πολιτικό κόσμο να συμφωνήσουμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια, δεν εκλέγονται για ένα χρόνο», είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και υπογράμμισε: «Η αλλαγή του Συντάγματος δεν μπορεί να είναι υπόθεση των συνταγματολόγων, των δημοσιογράφων και των πολιτικών, αλλά πρέπει να γίνει κτήμα της κοινωνίας. Το να ενοχοποιούμε με έναν αμετροεπή, θα έλεγα τρόπο, τη συμμετοχή της κοινωνίας πραγματικά με εκπλήσσει, ιδιαίτερα από κάποιους ανθρώπους που έχουν καταστεί δημόσια πρόσωπα από την ίδια την επιλογή της κοινωνίας».