Άλλο η αλλαγή του νόμου Παππά όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και άλλο ο σεβασμός στις τελεσίδικες αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, «κάτι που διαχρονικά μας χαρακτηρίζει», αποφαίνεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη στην εφ. "Real news", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν το ΣτΕ κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Κακλαμάνης ερωτηθείς εάν συντρέχει λόγος εκλογών στην περίπτωση που το ΣτΕ χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον συγκεκριμένο νόμο, υπογραμμίζει ότι εάν συνέβαινε αυτό θα ήταν μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα αφού ο υπουργός Επικρατείας αποτελεί το 'alter ego' του.
Σε ότι αφορά ενδεχόμενες ευθύνες της ΝΔ στο σημερινό αδιέξοδο και εάν ήταν λάθος που δεν έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, προτρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν . "Στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και στο νόμο για το βασικό μέτοχο, τον οποίο καταψήφισε η αντιπολίτευση και η "νομενκλατούρα της Ευρώπης απείλησε με διακοπή κονδυλίων". Σημείωσε ότι 'έπρεπε να είχαμε ξαναπροσπαθήσει" ενώ στην ερώτηση εάν πρέπει να ανοίξουν ή όχι νέα κανάλια απάντησε "ναι" υπό τον όρο να τεθεί "συγκεκριμένο πλαίσιο, απαράβατοι όροι".
Προκειμένου όπως υπογράμμισε "να μην επαναληφθεί σε καμία περίπτωση το προηγούμενο καθεστώς" δηλαδή όταν κάποιοι αποκτούσαν δύναμη να εξαφανίζουν ή να αναδεικνύουν κάποιον σύμφωνα με την όρεξη ή τα συμφέροντα τους. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα λεγόμενα μεγάλα 'σκάνδαλα" του Βατοπεδίου, του σχεδίου "Πυθία" και όλα αυτά όπως επισήμανε, όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε πει "Όχι" στο σχέδιο Ανάν και στα Σκόπια.
Σχολιάζοντας τη θέση της χώρας μας στο γενικό πολιτικό σκηνικό, θεωρεί δύσκολη την προσπάθεια του κ Τσίπρα να επιτύχει την διευθέτηση του χρέους και την έξοδο στις αγορές σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε "εκλογική παραζάλη λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς". Εκφράζει δε τον φόβο ότι για να σωθούν οι σημερινοί ηγέτες της, θα ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση να μετατραπεί σε "αποθήκη ψυχών".
Για την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει πως τον «φοβίζει» αυτή η επίσκεψη διότι ακούει πως ασκούνται πιέσεις στην κυπριακή κυβέρνηση να δεχθεί τη δημιουργία τουρκικής βάσης στην Κύπρο. «Δεν γνωρίζω τι πιστεύει για την απαράδεκτη άποψη Ερντογάν ή για την ονομασία των Σκοπίων ... Αν πρόκειται, λοιπόν η «βοήθεια» του για το χρέος να έχει προϋπόθεση εκπτώσεις στα εθνικά μας θέματα, καλώς να έρθει αλλά...», αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης.
Τέλος για πιθανή συνεργασία με την ΝΔ, προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους όπως ο Λ. Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) , ο Ι. Φωτήλας (ΠΟΤΑΜΙ) ακόμη και ο Στ Θεοδωράκης,ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει πρόωρη την ονοματολογία δηλώνοντας ότι στη Νέα Δημοκρατία χωρούν όσοι ασπάζονται την ιδρυτική διακήρυξή της που φέρει την υπογραφή του Κ. Καραμανλή.
Σχετικά Θέματα: