Θολό παραμένει το τοπίο, στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ορισμένων συνδικάτων, που με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις ζητούν την απόσυρση του αμφιλεγόμενου εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Ολάντ, που μεταξύ άλλων θα διευκολύνει τις απολύσεις εργαζομένων από τις επιχειρήσεις.
Όσο πλησιάζει η 10η Ιουνίου, μέρα έναρξης του EURO της Γαλλίας, τόσο κορυφώνεται η ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου θα διαρκέσει ένα μήνα, έως τις 10 Ιουλίου, και στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 10 γαλλικές πόλεις μαζί με το Παρίσι.
Η αγωνία είναι αισθητή όχι μόνο, στους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά και στους διοργανωτές, καθ’ ό,τι το περασμένο Σάββατο, στον τελικό για το Κύπελλο Γαλλίας στο Stade de France, που θεωρήθηκε πρόβα τζενεράλε για το EURO, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Οι σωματικοί έλεγχοι που έγιναν από την αστυνομία προκάλεσαν αγανάκτηση και συνωστισμό έξω από το στάδιο και αμφίβολα αποτελέσματα μέσα σε αυτό, αφού τελικά οι φίλαθλοι πέρασαν μέσα φωτοβολίδες, καπνογόνα, πλαστικούς σωλήνες, άναψαν φωτιές, ενώ δεν έλειψαν και τα μικρο-επεισόδια μεταξύ των οπαδών.
"Ο μηχανισμός για τα στάδια θα ξαναρυθμισθεί", υποσχέθηκε η νομαρχία των Παρισίων, ενώ ήδη τη Δεύτερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve κάλεσε όλους τους αρμόδιους για την ανάλυση των προβλημάτων. Η πραγματοποίηση ή μη των προβλεπόμενων δημόσιων προβολών για τους φιλάθλους απασχολεί επίσης την κυβέρνηση, καθώς πάνω από τη Γαλλία πλανάται η μόνιμη απειλή τρομοκρατικής ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια του EURO μάλιστα οι συνδικαλιστές έχουν προαναγγείλει νέα μεγάλη διαδήλωση στις 14 Ιουνίου, παραμονή της επιστροφής στο Κοινοβούλιο του εργασιακού νομοσχεδίου, με τις τροποποιήσεις που αυτές τις μέρες μελετά η Γερουσία, στην οποία κυριαρχεί η δεξιά.