Πάσχα 2017: Συνταγή μαγειρίτσας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Όλα τα μυστικά

 
Πάσχα 2017: Συνταγή μαγειρίτσας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Τα μυστικά για να ετοιμάσουμε την καλύτερη μαγειρίτσα

Ενημερώθηκε: 15/04/17 - 09:42

Συνταγή μαγειρτίτσας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μιας και το τραπέζι της ανάστασης επιββάλλει μαγειρίτσα. (Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

Από νωρίς πρέπει να ξεκινήσει η προμήθεια των υλικών (αν τις προμήθειες δεν τις κάναμε τις προηγούμενες ημέρες).

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την εκτέλεση της συνταγής:

  • εντόσθια πασχαλινού αρνιού (συκώτι, πλεμόνι, αντεράκια)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 μαρούλι τρυφερό
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι
    • Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα υλικά πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία τους έτσι ώστε την κατάλληλη ώρα να ετοιμαστεί η μαγειρίτσα. Μην ξεχνάτε, τη μαγειρίτσα την τρώμε ζεστή.

      Εκτέλεση

      Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια Προσθέτουμε 5 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, να βράσουν όλα μαζί. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όταν το φαγητό μισοκρυώσει παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα ζωμό από αυτό και το ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο, να ανακατευτούν. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.