Οι ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Λονδίνο υποβαθμίστηκαν μετά την αιφνιδιαστική ακύρωση του ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.
Όπως αναφέρει το Sky News, η σύνοδος κορυφής, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν υπουργοί εξωτερικών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Αντ’ αυτού, θα διεξαχθούν συνομιλίες σε χαμηλότερο επίπεδο, με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων, ενώ ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί διμερώς με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι.
Το βράδυ της Τρίτης ο Ρούμπιο μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντέιβιντ Λάμι, λέγοντας μεταξύ άλλων πως προσβλέπει «σε ουσιαστικές και καλές τεχνικές συναντήσεις» με εταίρους από την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για μία «παραγωγική συζήτηση» αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία και πρόσθεσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται με τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και την Ευρώπη για την ειρήνη και για να τεθεί τέλος στην παράνομη εισβολή του Πούτιν. Οι συνομιλίες συνεχίζονται με ρυθμό και οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν αύριο (σήμερα) στο Λονδίνο».
Πηγή: skai.gr