Άρης: Παραμένει στην κορυφή και χαμογελά - Τα δεδομένα για το Κύπελλο

 
Άρης: Παραμένει στην κορυφή και χαμογελά - Τα δεδομένα για το Κύπελλο

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 28/10/24 - 12:49

Η Stoiximan Super League επιφυλάσσει φέτος μεγάλες ανατροπές, με τον Άρη να βρίσκεται απρόσμενα μόνος στην κορυφή μετά από εννέα αγωνιστικές.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση του Άκη Μάντζιου, παρουσιάζει την πιο σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενη τις απώλειες των μεγάλων αντιπάλων της. Ακόμα και στο πρόσφατο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρότι δεν έφτασε στα επίπεδα απόδοσης προηγούμενων αγώνων, ο Άρης κατόρθωσε να αποσπάσει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Η ισοπαλία αυτή, σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ (1-2), χάρισε στον Άρη την αποκλειστική πρωτιά στη βαθμολογία.

Αήττητος στα Ντέρμπι και Αποδοτικός στην Επίθεση

Η φετινή πορεία του Άρη είναι εντυπωσιακή, καθώς παραμένει αήττητος στα ντέρμπι, με νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό (2-1) και τον ΠΑΟΚ (0-1) και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (1-1). Σταθερά παραγωγική, η ομάδα του Μάντζιου έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια, ενώ η παρουσία του Λορέν Μορόν είναι καίρια. Ο επιθετικός του Άρη δείχνει να βρίσκει ρυθμό, φτάνοντας τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα, τα οποία τον κατατάσσουν στην κορυφή των σκόρερ.

Ευνοϊκό Πρόγραμμα και Προοπτική Αύξησης της Διαφοράς

Με τους προσεχείς αγώνες απέναντι σε Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Βόλο, πριν το κλείσιμο του πρώτου γύρου στην OPAP Arena με την ΑΕΚ, ο Άρης έχει την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Οι ομάδες που τον ακολουθούν, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα με κρίσιμες μεταξύ τους αναμετρήσεις, γεγονός που μπορεί να ευνοήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρηθεί στην κορυφή.

Η Πρόκληση του Κυπέλλου

Η προσοχή του Άρη στρέφεται τώρα στο Κύπελλο, όπου αντιμετωπίζει την ΑΕΚ την Τετάρτη στην OPAP Arena για τη φάση των «16». Αν και η διαδρομή προς τον τελικό απαιτεί επικράτηση απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, όπως πιθανότατα ο ΠΑΟΚ και ενδεχομένως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, ο Άρης έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ντέρμπι. Ο Άκης Μάντζιος ετοιμάζεται να κατεβάσει μια φρέσκια ενδεκάδα, καθώς η αναμέτρηση για το Κύπελλο είναι η πρώτη δοκιμασία της σεζόν με διπλή αγωνιστική υποχρέωση. Η κατάσταση του Σιφουέντες, που αποχώρησε με ενοχλήσεις, παραμένει αμφίβολη, ενώ σε περίπτωση απουσίας του πιθανός αντικαταστάτης είναι ο Νταρίντα.

Ο Άρης συνεχίζει δυναμικά, έχοντας τον αέρα της πρωτοπορίας και διατηρώντας την προσήλωσή του τόσο στον στόχο του πρωταθλήματος όσο και στο Κύπελλο, ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που ακολουθούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ