Η Ελληνοαιγυπτιακή στρατιωτική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης του Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Χούπη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

 
 Συνάντηση του Σσρατηγού Δ. Χούπης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αντιστράτηγο Ιμπραήμ Χαλίφα

Ενημερώθηκε: 20/10/24 - 13:11

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ελληνοαιγυπτιακή συνεργασία στο ανώτατο δυνατό επίπεδο σημειώθηκε κατά τη συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αντιστράτηγο Ιμπραήμ Χαλίφα (Ahmed Fathi Ibrahim Khalifa), στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεως του τελευταίου στην Αθήνα, την παραμονή της τελικής φάσεως της μεγάλης πολυεθνικής ασκήσεως «Μέδουσα-13/24».

Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσης συναντήσεως, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος και Αιγύπτου, που είναι ήδη εξαιρετική, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτιώσεώς της, ιδίως τώρα που ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο επιχειρεί μονίμως στην περιοχή της Ερυθράς Θαλάσσης, καθώς και στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία να κυριαρχούν.

Με την ολοκλήρωση της επισήμου επισκέψεώς του στο ΓΕΕΘΑ, ο Στρατηγός Χούπης συνόδευσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αντιστράτηγο Χαλίφα στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια, όπου είχαν μία εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αιγύπτιος Αρχηγός παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day/DV Day) της πολυεθνικής διακλαδικής ασκήσεως «ΜΕΔΟΥΣΑ 13» στην Κρήτη, όπως άλλωστε και ο Έλλην Αρχηγός, ενώ πριν από την επίσημη υποδοχή του στο Στρατόπεδο «Παπάγου», ο Αντιστράτηγος Χαλίφα είχε καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου

Στρατιώτου, στην πλατεία Συντάγματος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ