Ο Νετανιάχου λέει ότι «υπερσύγχρονα» ρωσικά όπλα βρέθηκαν στον Λίβανο

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 16/10/24 - 23:49

Ο Νετανιάχου δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν ρωσικά όπλα «υψηλού επιπέδου» σε έρευνες σε βάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο Νετανιάχου τόνισε στην εφημερίδα Le Figaro, σε συνέντευξή του που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ότι βάσει ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2006 επιτρεπόταν μόνο ο λιβανέζικος στρατός να έχει όπλα νότια του βασικού ποταμού Λιτάνι της χώρας.

«Ωστόσο, σε αυτήν την περιοχή, η Χεζμπολάχ έχει σκάψει εκατοντάδες τούνελ και κρύπτες, όπου μόλις βρήκαμε μια ποσότητα ρωσικών όπλων τελευταίας τεχνολογίας», ανέφερε ο Νετανιάχου στο γαλλικό άρθρο.

Η Washington Post, επικαλούμενη Ισραηλινούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι ρωσικά και κινεζικά αντιαρματικά όπλα είχαν βρεθεί στις επιδρομές του Ισραήλ εντός του Λιβάνου από τότε που κλιμάκωσε τη σύγκρουσή του με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ τον περασμένο μήνα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με τα σχόλια του πρωθυπουργού.

Το Ισραήλ λέει ότι ο στόχος της στρατιωτικής του εκστρατείας κατά της Χεζμπολάχ είναι να καταστήσει την περιοχή ασφαλή, ώστε περίπου 60.000 εκκενωμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των διασυνοριακών βομβαρδισμών μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι.

«Ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο θα ήταν τραγωδία. Σίγουρα δεν είναι στόχος μας να προκαλέσουμε κάποιον. Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου», δήλωσε ο Νετανιάχου στη Le Figaro.

«Ο μόνος μας στόχος είναι να επιτρέψουμε στους πολίτες μας που ζουν κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου να πάνε σπίτι τους και να αισθάνονται ασφαλείς», πρόσθεσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ