Οι Ισραηλινοί χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στη Βυρητό και ιρανικές βάσεις στη Συρία

 
Οι Ισραηλινοί χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στη Βυρητό και ιρανικές βάσεις στη Συρία

Ενημερώθηκε: 06/10/24 - 01:50

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι έγιναν τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του, εκ των οποίων τέσσερις «πολύ σφοδροί», λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους αμάχους να απομακρυνθούν εσπευσμένα αμέσως από διάφορους τομείς του προπυργίου αυτού του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν ότι άκουσαν εκκωφαντικές εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται από τον τομέα.

Πηγές από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το σημερινό μπαράζ με χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στο σημείο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στους συγκεκριμένους χώρους η οργάνωση είχε αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό πυραύλων, ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και πυραύλων κατά πλοίων.

Με τα 8 διαδοχικά χτυπήματα με διατρητικές αλλά και «συμβατικές» βόμβες το συγκεκριμένο σημείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου, σύμφωνα με το ANI, το οποίο έκανε επίσης λόγο περί παρουσίας ισραηλινών drones αναγνώρισης που πέταγαν σε χαμηλό ύψος.

Νωρίτερα ο
ισραηλινός στρατός είχε καλέσει τους κατοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού τα εκκενώσουν αμέσως, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Νέα ισραηλινά χτυπήματα στην περιοχή Qusayr της Συρίας

Στο μεταξύ τα αραβικά μέσα αναφέρουν νέα ισραηλινά χτυπήματα στην περιοχή Qusayr της Συρίας. Η συγκεκριμένη περιοχή συνορεύει με τον Λίβανο και σε αυτή υπάρχουν υποδομές της Χεζμπολάχ. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιούνται για την χερσαία μεταφορά όπλων από το Ιράν δια μέσου των συριακών εδαφών προς τον Λίβανο.

Είναι το δεύτερο σημείο εντός Συρία που πλήττει απόψε το Ισραήλ μετά την Ντείρ Αλ Ζορ στα ανατολικά της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ