Οι Χούθι χτύπησαν τάνκερ με τηλεκατευθυνόμενο σκάφος γεμάτο εκρηκτικά - Συγκλονιστικό βίντεο

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 04/10/24 - 14:07

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τηλεκατευθυνόμενο σκάφος γεμάτο με εκρηκτικά των ανταρτών Χούθι χτύπησε τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο, σύμφωνα με την Daily Mail, δείχνει τη στιγμή που το τάνκερ «Cordelia Moon», με σημαία Παναμά (βρετανικών συμφερόντων, σύμφωνα με τους Χούθι) ξεσπά φωτιά μετά την έκρηξη σε δεξαμενή πετρελαίου του πλοίου.

Πυκνά σύννεφα καπνού υψώθηκαν στον ουρανό μετά την επίθεση των Χούθι που σημειώθηκε 110 χιλιόμετρα από το λιμάνι Χοντέιντα, της Υεμένης, την Τρίτη (1/10). Η Χοντέιντα τις τελευταίες ημέρες έχει υποστεί σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, τη στιγμή που το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή ανεβαίνει στο «κόκκινο».

Τα μέλη του πληρώματος του «Cordelia Moon» δεν τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, καπετάνιος κοντινού σκάφους είπε σε αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρούσαν στην περιοχή ότι άκουσε τέσσερις δυνατούς παφλασμούς την ώρα της επίθεσης των Χούθι. Εικάζεται ότι οι ήχοι αυτοί ήταν η πρόσκρουση βλημάτων που αστόχησαν από το Cordelia Moon και κατέληξαν στη θάλασσα.

Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι η επίθεσή τους στο δεξαμενόπλοιο έγινε το μη επανδρωμένο σκάφος «που μετέφερε εκρηκτικά υψηλής ισχύος» και συμμετείχε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Υποστήριξε επίσης ότι έριξαν οκτώ πυραύλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ