Συνεδρίαση ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή δεδομένων και νέο τοπίο μετά την υποψηφιότητα Κασσελάκη

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 03/10/24 - 19:24

«Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα. Ζητώ συγγνώμη. Από εσάς που απογοητεύσαμε», υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ανακοινώνει την εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Το γεγονός ότι την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να δημοσιοποίησει το βίντεο για την υποψηφιότητα του, προφανώς έχει ιδιαίτερη σημαιολογία και καταδεικνύει ότι η σχέση του με την πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στο κομματικό όργανο, που ελέγχεται από τους 87, έχει χαρακτηριστικά σύγκρουσης μέχρι τέλους.

Παρότι η προγράμματισμένη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας έχει θεωρητικά στο επίκεντρό της το κείμενο απόφασης ενόψει της κεντρικής επιτροπής και τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου, δημιουργείται ένα διαφορετικό τοπίο με τις ανακοινώσεις που κάνει ο κ. Κασσελάκης και έτσι, αναμένεται να ανοίξει μία συζήτηση ενδεχομένως ακόμη και πάνω στις διατυπώσεις που έχει κάνει στο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Στο επίκεντρο είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί και το έγγραφο – οδηγία προς νομαρχιακές και οργανώσεις μελών, το οποίο απεστάλη πριν από λίγες ημέρες, από μέλος του οργανωτικού γραφείου το οποίο η πλευρά Κασσελάκη φωτογράφισε ως προσπάθεια αυτολόγοκρισίας, με αποτέλεσμα χθες στην κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, να υπάρξουν διαφωνίες με τα μέλη των 87 και της πλευράς της πλειοψηφίας.

Το κλίμα είναι βαρύ ενόψει της κεντρικής επιτροπή και θα… βαρύβνει περισσότερο αν έρθει η τροπολογία των 87 για αποσύνδεση ημερομίων εκλογής προέδρου και μελών κεντρικής επιτροπής.

Πηγή: ERTnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ