Γάζα: Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας

 
κκ

Ενημερώθηκε: 02/10/24 - 12:14

Πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιων στη διάρκεια της νύκτας, εκ των οποίων πολλοί σε επιδρομή σε σχολείο όπου στεγάζονταν οικογένειες εκτοπισμένων, ανακοίνωσαν γιατροί, καθώς ισραηλινά άρματα μάχης προέλασαν σε περιοχές της Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Ισραηλινά τανκς εξαπέλυσαν επιδομές σε διάφορες περιοχές στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της Χαν Γιούνις, προτού αποσυρθούν εν μέρει, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Χαμάς και τον ραδιοφωνικό σταθμό η Φωνή της Παλαιστίνης.

Στην πόλη της Γάζας τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, επεσήμαναν γιατροί.

Ένα ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου στεγάζονταν οικογένειες εκτοπισμένων στην πόλη της Γάζας προκάλεσε τον θάνατο 17 ανθρώπων, ενώ άλλο στον σύλλογο για τα ορφανά αλ Αμάλ, όπου επίσης έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι, άφησε πίσω του τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Η κλιμάκωση αυτή στα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σημειώθηκε αφού το Ιράν εξαπέλυσε χθες Τρίτη το βράδυ δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας γιόρταζαν καθώς παρακολουθούσαν τους πυραύλους να κατευθύνονται στο Ισραήλ. Κάποιοι από αυτούς έπεσαν στον παλαιστινιακό θύλακα, αφού αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ