ΣΥΡΙΖΑ: Πόθεν έσχες, ποινικό μητρώο και χρέη τα κριτήρια για τους υποψήφιους προέδρους — Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή

 
Syriza eurokinissi

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 17/09/24 - 21:33

Λίγο πριν τις 20:30 ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συζήτησε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα διαδικασιών και τα επόμενα βήματα.

Η τελική εισήγηση θα γίνει γραπτώς στην Κεντρική Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, προκειμένου να βγει γραπτή εισήγηση για την ΚΕ.

Η εισήγηση της Πέμπτης  θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων (συλλογική υπογράφων, ημερομηνία κατάθεσης υπογραφών). Την προηγούμενη φορά ήταν 30 υπογραφές μελών της ΚΕ και βουλευτών. Μέχρι στιγμής μένει το ίδιο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στα κριτήρια διαφάνειας που προτάθηκαν είναι:

  • κατάθεση πόθεν έσχες,
  • όχι σε δανεισμό, όπως και
  • διερεύνηση τυχον τεραστιων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία.

Ο χαρακτήρας του συνεδρίου και το αντικείμενο του συνεδρίου θα συζητηθεί στην ΚΕ. Η ΠΓ θα εισηγηθεί την Πέμπτη να είναι έκτακτο. Επίσης, κατατέθηκαν απόψεις για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Θα συζητηθούν εκ νέου την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του κριτηρίου της κατάθεσης των πόθεν έσχες θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα κριτήρια, όπως η κατάθεση λευκού ποινικού μητρώου και η διερεύνηση τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία, η εισήγηση είναι το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  να γίνει 1-3 Νοεμβρίου ενώ η εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου.

Εάν χρειαστεί β' γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Πηγές Κασσελάκη σε Νοτοπούλου για bullying: «Να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη»

Παράλληλα, στελέχη από την πλευρά των 100 θέτουν ευθέως θέμα διαγραφής για τον Στέφανο Κασσελάκη, στον απόηχο της καταγγελίας της Κατερίνας Νοτοπούλου για μπούλινγκ, ενώ από την πλευρά των υποστηρικτών του πρώην προέδρου χαρακτηρίζονται αυτές οι συζητήσεις ως κινήσεις πανικού και ζητούν αποδείξεις από την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Χαρακτηριστικά οι πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως: «Το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η κ. Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη» και συνέχισαν: «Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δε θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ