Ένοπλες Δυνάμεις: Σχέδιο για παραγωγή «Μade in Greece» καινοτόμων εξοπλισμών

 
Ένοπλες Δυνάμεις: Σχέδιο για παραγωγή «Μade in Greece» καινοτόμων εξοπλισμών

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 10/09/24 - 11:18

Τη μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων από απλό χρήστη εξοπλισμών που αγοράζει από το ράφι, σε παραγωγό τεχνολογικών συστημάτων, ικανών να δώσουν λύσεις σε υπαρκτές του ανάγκες, βάζει ως στόχο το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας.

 Ήδη ο κλάδος μετεξέλιξης καινοτομίας και αμυντικής τεχνολογίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έχει κάνει μία πρώτη ιχνηλάτηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Μέσα από προσκλήσεις προς τις επιχειρήσεις, τις start ups αλλά και τα ερευνητικά ινστιτούτα και τα πανεπιστήμια, ο νεοσύστατος φορέας θα ζητά καινοτόμες λύσεις και τις καλύτερες ιδέες θα τις χρηματοδοτεί ώστε να γίνουν τελικά προϊόντα με σφραγίδα made in Greece.

 Ήδη βγήκε στον αέρα μία πρώτη πρόσκληση που ζητά ιδέες γύρω από την αναγνώριση εικόνας και έπεται μία δεύτερη για τον έλεγχο σμήνους drones από διαφορετικά σημεία.

  Τα οφέλη από μία τέτοια συνεργασία αναμένεται να είναι πολλαπλά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως η χώρα μας δαπανά ετησίως περί το 3,5% του ΑΕΠ της σε εξοπλισμούς, ενώ η αμυντική της βιομηχανία είναι μόλις 0,7% του ΑΕΠ.

 Βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, ανάλογες προσκλήσεις προς το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας θα βγαίνουν περίπου ανά δίμηνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ