Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ.Χούπης: Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψή του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού

 
ddd

Ενημερώθηκε: 06/09/24 - 19:19

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη σε Σχηματισμούς και Μονάδες στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ’ΣΣ) στη Θράκη και ήδη από σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Αρχηγούς των άλλων Γενικών Επιτελείων για τα αυριανά εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης από τον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια και τα βραδινά επίσημα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των επισκέψεων αυτών του Αρχηγού ήταν ότι πραγματοποίησε δύο διανυκτερεύσεις, αμφότερες σε διαφορετικά Επιτηρητικά Φυλάκια του Έβρου, όπου μάλιστα συνέφαγε εκεί με το προσωπικό τους.

Πιο συγκεκριμένα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, οι ΥΕΘΑ κ. Ν.Δένδιας και Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου

Αλεξανδρουπόλεως, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Επισκοπείο, όπου του εξέφρασαν τις ευχές τους για την ονομαστική του εορτή.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο

Κωστίδη, καθώς και τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο

Δημόκριτο Κωνσταντάκο και του Δ’ΣΣ Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ)  στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Ακολούθως, μετέβησαν στη Σαμοθράκη, στην έδρα της Τακτικής Διοικήσεως του 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41 ΣΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σαμοθράκης, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες, παρουσία του Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστου Δερμεντζόπουλου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Επιστρέφοντας από τη Σαμοθράκη, μετέβησαν προς το Δέλτα του Έβρου,

όπου και πραγματοποίησαν πλεύση στην περιοχή Αινήσιο Δέλτα, με εξοπλισμένα πλωτά μέσα του Στρατού Ξηράς, με σύντομη στάση στην Καλύβα, όπου έχει κατασκευαστεί με μέριμνα της 31ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού (31 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ).

            Εν συνεχεία, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καθώς και οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-ΟHQ και του Δ΄ ΣΣ, μετέβησαν στο Επιτηρητικό Φυλάκιο «Γέφυρα Κήπων». Εκεί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή του Φυλακίου, συζήτησε με το προσωπικό (στελέχη και στρατεύσιμους), διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του, συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, και διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο.

Την επομένη 4 Σεπτεμβρίου 2024, ο Στρατηγός Χούπης συνέχισε την

επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ στον

Έβρο, όπου επισκέφθηκε:

● Την όριο γραμμή στην περιοχή Γέφυρας Κήπων, όπου συνομίλησε με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία, εξαίροντας την σημαντική συμβολή

του στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, και ιδιαίτερα

σε ότι αφορά στον επικουρικό του ρόλο στην υποβοήθηση του έργου της

Ελληνικής Αστυνομίας.

● Την Τακτική Διοίκηση του 21ου Μηχανοκινήτου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/21 Μ/Κ ΣΠ) στην Πλάτη, την ΧVΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (XVI Μ/Κ ΜΠ) στο Διδυμότειχο, την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (3η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) στην Καβύλη, την 30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (30η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) στο Λαγό, την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (30η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) στο Σουφλί και την 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (7η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) στον Προβατώνα, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών.

● Την 1η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποιήσεως (1η ΜΣΕΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας και Διμοιρία του 476ου  Τάγματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (476 ΤΗΠ) στο Διδυμότειχο, όπου και συνομίλησε με το προσωπικό τους.

● Το Ε.Φ. «126» στο Σουφλί, στο οποίο ενημερώθηκε από τη Διοίκηση Πυροβολικού του Δ΄ ΣΣ για τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, καθώς και το Ε.Φ. «1» στις Καστανιές, στο οποίο δείπνησε με το προσωπικό, συζήτησε μαζί του, διαπίστωσε την εγρήγορση και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, και διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο.

            Χθες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την

επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ.

Αναλυτικά, επισκέφθηκε:

● Την όριο γραμμή στην περιοχή Καστανιές, όπου συνάντησε το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία και επισήμανε το ρόλο του στη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Ακολούθως κινούμενος στο δρομολόγιο Μεταξάδων, Μικρού - Μεγάλου Δερείου και Νέας Σάντας, συνάντησε περιπόλους πυρασφαλείας, και υπογράμμισε τη συμβολή τους στην πρόληψη πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.

● Τον 1ο Λόχο Υποστηρίξεως Ειδικών Επιχειρησιακών Αποστολών (1ος ΛΥΕΕΑ) στη Νέα Σάντα Ροδόπης.

● Την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού (29η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ) στην Κομοτηνή και την έδρα του Δ΄ ΣΣ στη Ξάνθη, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό των τοπικών

Σχηματισμών, εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό

και φρόνημά τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και

επαγρύπνηση, όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Επιπρόσθετα, και στο πλαίσιο των επισκέψεών του στην ευρύτερη περιοχή,

ο Στρατηγός Χούπης συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων καθώς και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστη στον εσπερινό στην  Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα Έβρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ