Λίβανος: Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας συνελήφθη για υπόθεση υπεξαίρεσης

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 04/09/24 - 10:28

Με εντολή λιβανέζικου δικαστηρίου συνελήφθη ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Ριάντ Σαλαμά, μετά από εξαντλητική ανάκριση για υπόθεση υπεξαίρεσης κεφαλαίων, σύμφωνα με όσα είπε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα της, «ο εισαγγελέας της Ακυρωτικής Δικαιοσύνης δικαστής Jamal Al-Hajjar, συνέλαβε τον Riad Salameh αφού τον ανέκρινε για τρεις ώρες με την υποψία για υπεξαίρεση από την Τράπεζα του Λιβάνου ποσού που υπερβαίνει τα 40 σαράντα εκατομμύρια δολάρια».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην διοικητής εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστικού σώματος μετά το τέλος της θητείας του.

Ο Salameh αντιμετωπίζει κατηγορίες στον Λίβανο για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων, όπως ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση και παράνομο πλουτισμό, τα οποία αρνείται όλα.

Ο Salameh (74 ετών) ήταν διοικητής της Τράπεζας του Λιβάνου για 30 χρόνια μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Τους τελευταίους μήνες της θητείας του, η Γερμανία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για κατηγορίες διαφθοράς.

Ερευνάται στον Λίβανο και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες με την κατηγορία της κατάσχεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα του Λιβάνου σε βάρος του λιβανικού κράτους και για ξέπλυμα χρήματος στο εξωτερικό.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ