Νέα δημοσκόπηση - Ποια η εκτίμηση ψήφου - Ποιος προηγείται στο ΠΑΣΟΚ

 
γγγ

Ενημερώθηκε: 03/09/24 - 19:33

Για το πώς θα ψήφιζαν σήμερα αν γίνονταν εκλογές αλλά και για το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία της χώρας, απάντησαν οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Οpinion Poll, για τις εσωκομματικές εκλογές.

Στην δημοσκόπηση, για λογαριασμό του Action 24 καταγράφεται η εκτίμηση ψήφου των πολιτών για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αλλά και το ποιος εκ των υποψηφίων μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και βέβαια, οι ερωτηθέντες έδωσαν και την κρίσιμη πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται πλέον στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη, ενώ η ΝΔ διατηρεί την πρώτη θέση.

Πρόθεση ψήφου
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Οpinion Poll, που έγινε το διάστημα μεταξύ 27 και 30 Αυγούστου, οι πολίτες απάντησαν ότι αν γίνονταν εκλογές θα ψήφιζαν ΝΔ σε ποσοστό 27,1%, ΠΑΣΟΚ (13,1)% και ΣΥΡΙΖΑ (10,5%)

Τι απάντησαν για το ΠΑΣΟΚ
Στην ερώτηση αν είναι θετικό το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία της χώρας, σχεδόν οι μισοί (49,6%) από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν θετικά ενώ το 46,5% απάντησε μάλλον όχι.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, με το 50,4% να απαντάει ναι και το 45,3% να απαντάει όχι.

Σε ερώτηση σε ψηφοφόρους του κόμματος αν για το ποιος θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ το 64% απάντησε «μεταρρυθμιστικό κέντρο» ενώ το 28,8% απάντησε «Σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά».

Πρώτος σε δημοφιλία εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 70% ωστόσο η πλειοψηφία πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας είναι ο πιο κατάλληλος από όλους για να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Για την πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απάντησαν «Νίκος Ανδρουλάκης» ενώ οι υπόλοιποι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν «Χάρης Δούκας».

Η έρευνα έγινε σε 1.203 νοικοκυριά, μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ