Δημοσκόπηση "βόμβα" στη Γερμανία: Δεύτερο το AfD, καταποντίζονται οι Φιλελεύθεροι - Άνοδος για το αριστερό κόμμα της Βάγκενκνεχτ

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 03/09/24 - 18:23

Νέο δημοσκοπικό «χαστούκι» για τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, καθώς, σύμφωνα με τη μέτρηση της Insa-Meinungstrend για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», το ακροδεξιό AfD -που πανηγυρίζει μετά την επικράτησή του σε Θουριγγία και Σαξονία- ανεβάζει τα ποσοστά του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, την ώρα που το κόμμα των Φιλελευθέρων συγκεντρώνει 4,5%, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κάτω από το όριο του 5% που απαιτείται για να εισέλθει ένα κόμμα στην Μπούντενσταγκ.

Δημοσκόπηση «κόλαφος»: Δεύτερο το AfD
Στην πρόθεση ψήφου το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 31,5%, ενώ, όπως προαναφέραμε, το AfD βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς με 15% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 10%. Την ίδια στιγμή, το αριστερό λαϊκίστικο κόμμα της Ζάρα Βάγκενκνεχτ συγκεντρώνει 9,5%. Εκτός της γερμανικής Βουλής θα έμενε και το αριστερό κόμμα Die Linke με 2,5% (-0,5%) αν γίνονταν οι εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

Τι σημαίνει ο καταποντισμός των Φιλελευθέρων
Οι Φιλελεύθεροι υπέστησαν πανωλεθρία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στα δύο κρατίδια του ανατολικού τμήματος της Γερμανίας, μένοντας εκτός της τοπικής Βουλής στη Θουριγγία με 1,1%, αλλά και εκείνης στη Σαξονία, όπου καταποντίστηκαν στο 0,9%.

«Αν οι Φιλελεύθεροι δεν περάσουν τον πήχη του 5%, τότε μειώνονται οι επιλογές των δύο αδελφών κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU) για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Απομένει μόνον η επιλογή του παλαιού Μεγάλου Συνασπισμού, που μόνο μεγάλος δεν θα είναι πια», δήλωσε στην «Bild» ο επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων, Χέρμαν Μπίνκερτ.

Πηγή: parapolitika.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ