Η απάντηση Ν. Χριστοδουλίδη στις αντιδράσεις για την προβολή της σειράς Famagusta

 
sss

Ενημερώθηκε: 02/09/24 - 12:40

«Προφανώς δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ Famagusta», απαντά ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στις τουρκικές επικρίσεις και απειλές που εκτοξεύτηκαν από τα κατεχόμενα αλλά και την Αγκυρα, για την προβολή της σειράς Famagusta στο Netfix από τις 20 Σεπτεμβρίου . 

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Τουρκική Εισβολή του 1974. Η σειρά στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα. Το έχω παρακολουθήσει και στέλνονται μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και τις σχέσεις ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων» ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος, σύμφωνα με το philenews.com. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η σειρά με τίτλο 'Famagusta', η οποία θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της 'ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Kύπρου' ( Κυπριακή Δημοκρατία) διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα.Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις τιμημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από ελληνοκυπριακές συμμορίες την περίοδο 1963-74.»

Ο Ομέρ Τσελίκ, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας έκανε λόγο για διαστρέβλωση της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» (όπως ονομάζει η τουρκική πλευρά την εισβολή) και για προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ