Μάκης Βορίδης: «Έχουμε μια ρευστοποιημένη αντιπολίτευση» - Τι είπε για Πρόεδρο Δημοκρατίας

 
φφ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 02/09/24 - 09:48

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και αυτό θα αναδειχθεί στη ΔΕΘ», είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό, σχολίασε ο Μάκης Βορίδης αμέσως μετά. Ερωτηθείς για την επιπλέον ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, την ώρα που καταπολεμάται η φοροδιαφυγή και καταγράφεται μεγάλο πλεόνασμα στα κρατικά ταμεία, ο ίδιος εστίασε στο κυβερνητικό έργο βάσει του οποίου αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός «τέσσερις φορές», ο οποίος αντίστοιχα «τραβάει» προς τα πάνω και το επίδομα ανεργίας.

«Η απάντηση είναι "συγκριτικά μ' αυτό που ζούσε ο πολίτης παλιότερα, η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα"», είπε και συμπλήρωσε πως «είναι λογικό η κοινωνία να έχει υψηλότερες προσδοκίες».

Βορίδης: «Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας»
«Παραλήπτης όλων των προβλημάτων είναι η κυβέρνηση, διότι έχουμε μία ρευστοποιημένη αντιπολίτευση», υπογράμμισε αμέσως μετά, τονίζοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν κάνει την κυβέρνηση να επαναπαύεται αλλά την προβληματίζει.

Ξεκαθάρισε πως ο ορίζοντας των εκλογών είναι αυτός της τετραετίας και «αυτό γιατί η κυβέρνηση είναι σταθερή». «Όλες οι κοινωνικές ομάδες, βλέποντας πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση, έρχονται στην κυβέρνηση», πρόσθεσε αμέσως μετά.

Μάκης Βορίδης για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Την αρμοδιότητα για την επιλογή του προσώπου του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος», είπε ο Μάκης Βορίδης αναφορικά με τα σενάρια για τον νέο ΠτΔ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να εμποδίσει έναν βουλευτή ή έναν πολίτη να κάνει διάφορες σκέψεις για το πρόσωπο του ΠτΔ, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο ρόλος του είναι ενωτικός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ