Το Ισραήλ κατέστρεψε το 70% των δρόμων και των υποδομών της Τζενίν

 
eee

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 16:09

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε περίπου το 70% των δρόμων και των υποδομών στην πόλη Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης στρατιωτικής του επίθεσης για τέταρτη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσε ο τοπικός δήμος το Σάββατο.

«Οι κατοχικές (ισραηλινές) δυνάμεις έχουν κατεδαφίσει πλήρως περισσότερο από το 70% των δρόμων της πόλης (…) σε βάθος περίπου ενός έως ενάμισι μέτρου, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και καλώδια επικοινωνίας και ηλεκτρικού ρεύματος, στις περιοχές που κατεδαφίστηκαν, αρχικά εκτιμήθηκε ότι κάλυπταν 20 χιλιόμετρα», ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, επικαλούμενο τον Bashir Matahen, διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του δήμου Τζενίν.

Σημείωσε ότι «έχει διακοπεί το νερό από το 80% της πόλης και ολόκληρο τον καταυλισμό λόγω της καταστροφής των δικτύων και της αδυναμίας τεχνικών ομάδων να φτάσουν σε αυτά τα δίκτυα για να τα ανακατευθύνουν σε άλλες περιοχές».

Ο Matahen συνέχισε: «Οι ομάδες του δήμου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις περιοχές του δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές παρά τις προσπάθειές τους, κατά τις οποίες δέχθηκαν πυρά από τις κατοχικές (ισραηλινές) δυνάμεις».

Επεσήμανε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «έκαψαν τμήματα της κεντρικής λαχαναγοράς της πόλης και οι αρχικές εκτιμήσεις για τις ζημιές στην αγορά και στα εμπορικά της καταστήματα δείχνουν ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, εκτός από την καταστροφή εκατοντάδων σπίτια και οχήματα».

Την Τετάρτη, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη στρατιωτική του επίθεση από το 2002 στις πόλεις Τουλκάρμ και Τζενίν, καθώς και στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Fara κοντά στην Τούμπας, σκοτώνοντας 22 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με παλαιστινιακά στοιχεία.

Οι εντάσεις είναι υψηλές σε όλη την Δυτική Όχθη εν μέσω ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 40.600 θανάτους Παλαιστινίων, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τις 7 Οκτωβρίου πέρυσι.

Τουλάχιστον 675 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σχεδόν 5.400 τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 10.300 συνελήφθησαν στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με παλαιστινιακά στοιχεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ