Οι έξι όμηροι δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά από μήνες βασανιστηρίων, λένε οι οικογένειες των αιχμαλώτων

 
sss

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 11:24

Τριγμούς στο Ισραήλ προκαλεί ο θάνατος των 6 ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε σήραγγα κάτω από τη Γάζα.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των αιχμαλώτων της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι και οι έξι αιχμάλωτοι «δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφού επέζησαν σχεδόν 11 μήνες κακοποίησης, βασανιστηρίων και πείνας στην αιχμαλωσία της Χαμάς».

Οι συγγενείς κατηγορούν ευθέως και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον θάνατο των ομήρων, καθώς όπως υποστηρίζουν «η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οδήγησε στο θάνατό τους και στο θάνατο πολλών άλλων ομήρων» και του ζήτησαν να απευθυνθεί στο έθνος και να αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάλειψη των ομήρων.

«Από αύριο, η χώρα θα τρέμει. Καλούμε το κοινό να προετοιμαστεί. Η χώρα θα ακινητοποιηθεί. Η εγκατάλειψη τελείωσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το φόρουμ και που καλεί σε μαζικές διαμαρτυρίες.

«Σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ευθύνη στον Νετανιάχου επιρρίπτει και η Χαμάς

Την ίδια ώρα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Izzat El-Reshiq δήλωσε ότι το Ισραήλ, με την άρνησή του να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ευθύνεται για το θάνατο των έξι ανθρώπων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε κάποια θέματα οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει. Ένα από αυτά αφορά στην ισραηλινή παρουσία σε ένα στενό τμήμα γης μήκους 14,5 χιλιομέτρων, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ