Εγκρίθηκε το νέο Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο -Τι προβλέπει

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 30/08/24 - 13:55

Νέο Σύνταγμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο το οποίο ήταν σε ισχύ τα τελευταία 65 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, πληροφορήθηκε ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, προέβη ομοφώνως στην έγκριση του νέου Συντάγματός της.

Ενός Συντάγματος -αναφέρει η ανακοίνωση - το οποίο θα αντικαταστήσει εκείνο του έτους 1959 και θα αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών και στην καλύτερη διαχείριση των προκλήσεων που ανακύπτουν για την τοπική Εκκλησία κατά την είσοδο στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής της.

Τι προβλέπει το νέο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

- Προβλέπει τη διατήρηση των θεσμών της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως και του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

- Εισάγει το Συνοδικό Σύστημα ως σύστημα αποτελεσματικότερης διοίκησης επί τη βάσει των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας (Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος) και την σύσταση έξι Επισκοπών.

- Προβλέπει ότι τα οικονομικά - διαχειριστικά ζητήματα των Ενοριών παραμένουν στην αρμοδιότητα του Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των δε Κοινοτήτων στην αρμοδιότητα των Διοικητικών Συμβουλίων τους, όπως ισχύει μέχρι και σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας εκφράζουν, εκ βάθους καρδίας, την ευγνωμοσύνη τους προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και προς τα μέλη της περί Αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου, για την ιστορική αυτή απόφαση και κυρίως για την επαναβεβαίωση της αδιαπτώτου μέριμνας της Μητρός Εκκλησίας και του Πατριάρχου για την κατά Θεόν πρόοδο και προκοπή του χριστεπωνύμου πληρώματος της πέμπτης ηπείρου.

Προετοιμάζονται δε με χαρά να υποδεχθούν τον Πρώτο της Ιερωσύνης των Ορθοδόξων, τον προσεχή Οκτώβριο για να εορτασθεί, με την ευλογητή παρουσία του Πατριάρχου του Γένους, η εκατοστή επέτειος από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ