Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει ΔΕΘ

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 29/08/24 - 20:14

Με ακρίβεια, Παιδεία, ανατιμήσεις σε φάρμακα και άλλα ζητήματα καθημερινότητας να πρωταγωνιστούν στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα κόμματα να ανταλλάσσουν εκατέρωθεν πυρά.

Στις βολές της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις ανακοινώσεις για τη δημόσια Παιδεία και το ζήτημα της στέγασης φοιτητών και εκπαιδευτικών, αλλά και για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προγράμματα που απορροφώνται, απαντά η κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, και για την στήριξη των φοιτητών έχει αυξήσει όλα τα σχετικά επιδόματα. Η χώρα μας είναι, μετά από κινήσεις του Πρωθυπουργού, η πρώτη χώρα ως προς το ποσό το οποίο λαμβάνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, συναρτήσει του ΑΕΠ της στην Ευρώπη. Η απάντηση στις αιτιάσεις αυτές τις αντιπολίτευσης είναι τα έργα τα οποία καθημερινά ανακοινώνονται. Είτε ανακοινώνεται η χρηματοδότησή τους, είτε η ολοκλήρωσή τους” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την απάντησή του, απαντά σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. “Αντί απάντησης, λοιπόν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει λάβει… πολύ σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής, όπως αυτό της αύξησης του επιδόματος στέγασης των φοιτητών! Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει για την επαρκή προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει του νέου σχολικού έτους […] Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει“.

Από τη Βέροια, στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατήγγειλε την κυβέρνηση πως αγνοεί την περιφερειακή ανάπτυξη από το σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης. “Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης είναι πολλά: το κόστος ενέργειας, η λειψυδρία, οι πόροι που χρειάζεστε για να προσφέρετε υπηρεσίες κοντά στον πολίτη. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και να απουσιάζει η διάθεση διαλόγου και συνεννοήσεων. Δείχνει πώς πραγματικά αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία τον θεσμό” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία σχολιάζει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για “κοροϊδία”, ενώ καταγγέλλει τις πολιτικές της ΝΔ ζητώντας να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα ζητήματα της παιδείας κατηγορώντας την ότι συνεχώς συσκέπτεται γιατί δεν μπορεί να σκέπτεται τα προβλήματα του ελληνικού λαού και του τόπου.

Για τα εθνικά ζητήματα εγκαλεί την κυβέρνηση η Νίκη: “Η κυβέρνηση της ΝΔ «ξεπουλάει» τη χώρα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Τουρκία αποδεδειγμένα δεν εφαρμόζει τις αρχές Δικαίου της ΕΕ, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στην πολιτική του «Χατζηαβάτη»“.

Στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση οι κόντρες θα εντείνονται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ