Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

 
tentoglou karalis

Ενημερώθηκε: 11/08/24 - 14:02

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, 8 μετάλλια, το ένα χρυσό, και τέταρτη καλύτερη παρουσία στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην 50η θέση των μεταλλίων η Ελλάδα.

Μια παρουσία η οποία για τα ελληνικά χρώματα ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς με εξαίρεση τις δύο διοργανώσεις που έγιναν στη χώρα μας (1896, 2004), στο σύνολο η αποστολή ισοφάρισε την 2η -εκτός συνόρων- καλύτερη παρουσία της στην ιστορία και 4η συνολικά.

Στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, είχαμε κατακτήσει 47 μετάλλια και το 2004 άλλα 16, ενώ η κορυφαία επίδοση μεταλλίων εκτός συνόρων, είναι τα 13 στο Σίδνεϊ το 2000.

Ακολουθούν το Παρίσι φέτος και η Ατλάντα το 1996, με τη διαφορά ότι στην Ατλάντα είχαμε κατακτήσει 4 χρυσά (Μελισσανίδης, Δήμας, Καχιασβίλι, Κακλαμανάκης) και 4 αργυρά (Μπακογιάννη, Σαμπάνης, Λεωνίδης, Κόκας).

Στο Παρίσι, ο Μίλτος Τεντόγλου… φρόντισε να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος χάρη στο 8,48μ που έκανε και του έδωσε το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.

Ο Απόστολος Χρήστου στην κολύμβηση έγινε ο πρώτος Ελληνας από το άθλημα που ανέβηκε στο βάθρο μετά το 1896, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας για τρίτη φορά ανέβηκε σε βάθρο και πέρασε στην δεύτερη θέση όλων των εποχών, πίσω από τους Πύρρο Δήμα και Κώστα Τσικλητήρα που κατέκτησαν 4 μετάλλια στην καριέρα τους.

Μετάλλιο κέρδισαν στο Παρίσι και οι: Θοδωρής Τσελίδη (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών), Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στο επί κοντώ) και Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (ελευθέρα πάλη), αυτό ήταν το 129ο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ