«Πόλεμος» Έλον Μασκ - Κιρ Στάρμερ για το χάος στη Βρετανία - Είναι αξιοθρήνητος δηλώνει η κυβέρνηση

 
δδ

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 13:26

 Ο ισχυρισμός του Έλον Μασκ ότι οι φυλετικές ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «αναπόφευκτες» είναι «αρκετά αξιοθρήνητος», δήλωσε την Τρίτη ένας υπουργός της κυβέρνησης, εν μέσω μιας βαθύτερης διαμάχης μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας.

Η Χάιντι Αλεξάντερ, η υπουργός δικαστηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου, επέκρινε το αφεντικό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μια σειρά αναρτήσεων σχετικά με τη βίαιη αναταραχή που κυριεύει τη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες.

Πολλές πόλεις και πόλεις έχουν δει την ακροδεξιά βία να ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες, με τζαμιά και ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο μεταξύ των στόχων. Η αναταραχή ξεκίνησε μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών σε επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό μάθημα χορού στο Σάουθπορτ την περασμένη Δευτέρα, την οποία ακολούθησαν ανακριβείς ισχυρισμοί στα social media για την ταυτότητα του δράστη.

Ο Μασκ δέχθηκε πυρά από κυβερνητικά στελέχη αφού πρότεινε την Κυριακή ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος». Ο ιδιοκτήτης του X έχει επίσης περιγράψει την απάντηση της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου ως «μονόπλευρη» και έχει ασκήσει ευθεία κριτική στη ρητή καταδίκη του Στάρμερ της ακροδεξιάς για επίθεση σε τζαμιά.

«Νομίζω ότι τα σχόλια του Έλον Μασκ είναι εντελώς αδικαιολόγητα», είπε ο Αλεξάντερ στο BBC την Τρίτη το πρωί. «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όλοι πρέπει να ζητούν ηρεμία».

Και πρόσθεσε: «Έχει όντως ευθύνη, δεδομένης αυτής της τεράστιας πλατφόρμας που έχει, και έτσι για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι τα σχόλιά του είναι αρκετά αξιοθρήνητα».

Ο Μασκ αντιμετώπισε επίσης κριτική για τη διάδοση στο X ψευδών πληροφοριών σχετικά με την ταυτότητα του δράστη του Σάουθπορτ και για εγκληματικό υλικό καθώς κλιμακώνονταν οι ταραχές.

Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την πλατφόρμα του Μασκ, ο Alexander παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτήν τη στιγμή - με τον Νόμο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που στοχεύει στην αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου σε πλατφόρμες που δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

«Δεν προσποιούμαι ότι αυτό είναι εύκολο», είπε. «Η τεχνολογία εξελίσσεται σχεδόν μέρα με τη μέρα και γι' αυτό θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το ευρύτερο νομοθετικό μας πλαίσιο είναι ενημερωμένο.

"Αλλά, υπάρχει επίσης μια ηθική ευθύνη για τις ίδιες τις εταιρείες κοινωνικών μέσων."

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ