Ρωσία: O δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς της WSJ απελευθερώθηκε σε ανταλλαγή κρατουμένων πολλών χωρών

 
Ρωσία: O δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς της WSJ απελευθερώθηκε σε ανταλλαγή κρατουμένων πολλών χωρών

Ενημερώθηκε: 01/08/24 - 15:54

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς και τον πρώην Αμερικανό πεζοναύτη Πολ Γουίλαν στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οι άνδρες, που φυλακίστηκαν στη Ρωσία με κατηγορίες για κατασκοπεία τις οποίες αρνούνται οι ίδιες και οι ΗΠΑ, κατευθύνονται σε προορισμούς εκτός Ρωσίας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα επιστρέψουν στη Ρωσία κρατούμενους που κρατούν στο πλαίσιο της συμφωνίας, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας ανωνυμία για να συζητήσουν θέματα που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Το Κρεμλίνο απελευθερώνει επίσης τον αντιφρονούντα Βλαντιμίρ Καρά-Μούρζα ως μέρος της συμφωνίας, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ακτιβιστής με διπλή ρωσοβρετανική υπηκοότητα, ο 42χρονος Kara-Murza, υπήρξε επίμονος αγωνιστής κατά της διακυβέρνησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και καταδικάστηκε σε ποινή ρεκόρ 25 ετών φυλάκισης τον περασμένο Απρίλιο με την κατηγορία της προδοσίας και άλλες κατηγορίες επειδή επέκρινε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανταλλαγή δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Οι ΗΠΑ διεξάγουν εκτεταμένες συνομιλίες για να επιτύχουν την απελευθέρωση των Γκέρσκοβιτς και Γουίλαν, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως λανθασμένα κρατούμενοι από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: Bloomberg

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ