Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αδελφών πρότεινε η εισαγγελέας

 
καραιβαζ

Ενημερώθηκε: 29/07/24 - 10:42

Την ενοχή των δύο αδελφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. 

Η Εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών της πράξης, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση, λέγοντας πως πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας.

«Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος».

Όσον αφορά στο κίνητρο, η εισαγγελέας το απέδωσε στην δημοσιογραφική του ιδιότητα και σε αποκαλύψεις που επρόκειτο να κάνει: «Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και είχε πληροφορίες για αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Η εισαγγελέας επισήμανε πως από τα ευρήματα των καμερών, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις μαρτυρικές καταθέσεις αποδείχτηκε η κατηγορία που τους αποδίδεται. Και συγκεκριμένα ότι αυτός που πυροβόλησε ήταν ο 41χρονος μικρότερος αδελφός ενώ ο 49χρονος ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Πηγή: enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ