Υπουργείο Άμυνας: «Κανένας σεβασμός σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας»

 
δδ

Ενημερώθηκε: 26/07/24 - 13:26

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση «πηγών» του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στις προκλητικές και ψευδείς δηλώσεις του Τουρκικού Υπουργείου Αμύνης: «Ουδείς σεβασμός επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον…» αναφορικώς με την ένταση που σημειώθηκε προ ημερών στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου με το ιταλικό ερευνητικό σκάφος που διενεργούσε έρευνες για λογαριασμό της Ελλάδος.

«Ουδείς ‘σεβασμός’ επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει» αναφέρουν – επί λέξει – οι προαναφερθείσες «πηγές» του ΥΠΕΘΑ.

Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές (και ψευδείς) δηλώσεις «πηγών» του Τουρκικού Υπουργείου Αμύνης, που δήλωσαν τα εξής στα τουρκικά ΜΜΕ: «Στις 22 Ιουλίου, το εν λόγω πλοίο (Σ.Σ.: εννοούν το υπό Ιταλική Σημαία ερευνητικό σκάφος) προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη Ζώνη Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μας και εμποδίστηκε από τα πλοία μας. Αργότερα, ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε, του δόθηκε η άδεια να εκτελέσει εργασίες στις καθορισμένες συντεταγμένες και αποχώρησε από την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων των Ναυτικών μας Δυνάμεων».

            Η προαναφερθείσα τοποθέτηση δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από Ελληνικής πλευράς, πολύ περισσότερο για είχε προηγηθεί η κυβερνητική «διαρροή» προς την ιστοσελίδα vima.gr μιας – τουλάχιστον «ατυχούς» - «συνομιλίας» του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, στο περιθώριο της δεξιώσεως της Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ότι «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι γείτονες αλλά τώρα όλα καλά», που ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ.

            Επειδή λοιπόν μία τέτοια στιχομυθία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού ΓΕΝ, αν έγινε, δεν υπήρχε περίπτωση να την έχει διαρρεύσει ο Αρχηγός (ο οποιοσδήποτε Αρχηγός στη θέση του) και επειδή ακολούθησαν οι προαναφερθείσες δηλώσεις «πηγών» του Τουρκικού ΥΠΑΜ, που έδιναν – συνδυαστικά – τελείως διαφορετικό νόημα στην όλη κατάσταση, αποφασίστηκε η προαναφερθείσα σκληρή απάντηση, που θέτει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

            Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικώς και το Πολεμικό Ναυτικό ειδικώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε «αστεία» κάνουν, ούτε δέχονται. Άλλος είναι ο σκοπός τους και η αποστολή τους, που κάνουν κατ’ εξαιρετικό τρόπο παρά τις αντίξοες συνθήκες, και όχι να «διαρρέουν» στιχομυθίες, αληθείς ή όχι αδιάφορο, έτσι για να γίνεται επικοινωνιακός θόρυβος, όπως αποφασίζουν αμούστακοι νεογιάππηδες, που το πολύ – πολύ να έχουν υπηρετήσουν στο «τρίγωνο» Πολεμικό Μουσείο – Προεδρικό Μέγαρο – Σύνταγμα στα Μετοχικά Ταμεία και τώρα επιχειρούν να ασκήσουν «υψηλή στρατηγική» χρησιμοποιώντας καταξιωμένους Αρχηγούς, που δεν μπορούν να μιλήσουν και να διαψεύσουν.

            Επομένως, ΑΡΙΣΤΑ έπραξε το ΥΠΕΘΑ που με τις «πηγές του» έδωσε την πρέπουσα απάντηση στα τουρκικά ψεύδη και φληναφήματα!             

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ