Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φορά τα γιορτινά του - Η ώρα της Τελετής Έναρξης

 
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φορά τα γιορτινά του - Η ώρα της Τελετής Έναρξης

Ενημερώθηκε: 26/07/24 - 10:19

Η ώρα για την εκκίνηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος έφτασε, καθώς την Παρασκευή 26 Ιουλίου ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου με την τελετή έναρξης να αναμένεται εντυπωσιακή.

Παραπάνω από 10 χιλιάδες αθλητές, πολιτικά πρόσωπα με μεγάλη επιρροή και πασίγνωστοι καλλιτέχνες θα δώσουν το «παρών» σε μία πολύωρη και πρωτότυπη τελετή, την οποία θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1 στις 20:30 και θα τελειώσει στις 00:15 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος.

Οι διοργανωτές έχουν στόχο η συγκεκριμένη τελετή να μείνει στην ιστορία, καθώς θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες. Έχει ήδη γίνει γνωστό πως αθλητές θα «παρελάσουν» με σκάφη, διαπλέοντας τον Σηκουάνα για να καταλήξουν στο Τροκαντερό, απέναντι δηλαδή από τον Πύργο του Άιφελ.

Κατά μήκος του ποταμού, περισσότεροι από 350.000 θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία, αλλά και να συμμετάσχουν με τον τρόπο του στους εορτασμούς, σε ένα ομολογουμένως μεγάλο εγχείρημα από κάθε άποψη, καθώς σε όλη τη διαδρομή και την πόλη θα τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες και ηχεία.

Η ομαλή έκβαση της παρέλασης και η ασφάλεια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του γαλλικού κράτους. Για αυτό τον λόγο τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί και άνθρωποι των ειδικών δυνάμεων θα βρίσκονται επί ποδός εκείνη την ημέρα, ενώ, αξιοσημείωτο είναι πως η αρμόδιες αρχές έχουν προνοήσει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, έχοντας ετοιμάσει εναλλακτικές τελετές έναρξης!

Φυσικά, όπως συνήθως, των ολυμπιακών αποστολών θα προηγείται η ελληνική, με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Τελευταία θα είναι η αποστολή της οικοδέσποινας Γαλλίας, ενώ επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, με σημαιοφόρο τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Όσον αφορά την ψυχαγωγία και το show που θα λάβει χώρα στην τελετή, υπάρχουν ήδη πράγματα που έχουν γίνει γνωστά αλλά και μερικές φήμες για εκπλήξεις. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως έχει βάλει το «χέρι» του ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης Thomas Jolly, μαζί με ένα δημιουργικό τιμ που περιλαμβάνει τη σεναριογράφο της γνωστής σειράς «Call my Agent» Fanny Herrero, τη συγγραφέα Leila Slimani και τον ιστορικό Patrick Boucheron.

Τo show αναμένεται να χωριστεί σε 12 διαφορετικά κομμάτια, στα οποία θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 χορευτές, τραγουδιστές και καλλιτέχνες που θα έχουν τοποθετηθεί στις δύο όχθες του ποταμού, τις γέφυρες και τα διάφορα κοντινά μνημεία. Στο πλαίσιο της τελετής θα γίνει και ένα αφιέρωμα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Όσον αφορά τις φήμες, ακούγεται πολύ έντονα πως θα δώσουν το «παρών» για να τραγουδήσουν οι Lady Gaga και Celine Dion, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ωστόσο μοιάζει πολύ πιθανό. Γενικότερα, το show θα είναι μία μίξη από κλασική μουσική, παραδοσιακό «chanson francaise», καθώς και ραπ και electro

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ