Α/ΓΕΑ Δ.Γρηγοριάδης: Στο Λονδίνο με Αρχηγούς 50 αεροποριών από όλο τον κόσμο και στο Φαίρφορντ με τους Έλληνες Αεροπόρους που συμμετείχαν στο RIAT’24

 
Α/ΓΕΑ Δ.Γρηγοριάδης: Στο Λονδίνο με Αρχηγούς 50 αεροποριών από όλο τον κόσμο και στο Φαίρφορντ με τους Έλληνες Αεροπόρους, που συμμετείχαν στο RIAT’24

Ενημερώθηκε: 24/07/24 - 22:24

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στο Λονδίνο, στην Παγκόσμια Σύσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας και Διαστήματος (Global Air & Space Chiefs’ Conference/GACC) με ομολόγους του 50 αεροποριών από όλο τον κόσμο και στο Φαίρφορντ, με τους Έλληνες Αεροπόρους, ιπτάμενους και τεχνικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεγαλύτερη Αεροπορική Έκθεση “Royal International Air Tattoo 2024” (RIAT ’24), βρέθηκε τις περασμένες μέρες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Πιο συγκεκριμένα.

Από την Τετάρτη 17 έως και την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ο Α/ΓΕΑ συμμετείχε στην Παγκόσμια Σύσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας και Διαστήματος, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 Αρχηγοί από όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια της συσκέψεως, με θέμα την αποτροπή και τη διαλειτουργικότητα για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και αναδυόμενων απειλών, συζητήθηκαν η θεωρία και η πρακτική της αποτροπής, η σημασία της ενσωματώσεως νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στην Αεροπορία, το Διάστημα και τον Κυβερνοχώρο.

Ακολούθως, από την Παρασκευή 19 έως και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, ο Πτέραρχος Γρηγοριάδης, μαζί με τους υπόλοιπους ομολόγους του, μετέβη και παρακολούθησε τη μεγάλη διεθνή Αεροπορική Έκθεση “RIAT ’24”, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη Αεροπορική Βάση της ΡΑΦ στο Φαίρφορντ (RAF Fairford).

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικώς, στην προαναφερθείσα έκθεση η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.52+ Advance της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Αράξου, καθώς και δύο μαχητικά F-4E Phantom II της 338 Μοίρας. Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ, όπου συνομίλησε με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό τους, το οποίο συμμετείχε στη διοργάνωση.

Όπως σημειώνεται από το ΓΕΑ, «Στο περιθώριο των παραπάνω δραστηριοτήτων, δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθούν άτυπες συζητήσεις με Αρχηγούς φίλιων και συμμαχικών κρατών, όπου αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου επιχειρησιακού

ενδιαφέροντος και δυνατότητες συνεκπαίδευσης».

Τέλος, ο Έλλην Αρχηγός παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Καναδός ομόλογός του, Αντιπτέραρχος (Ι) Eric J. Kenny με την ευκαιρία της 100ης επετείου ιδρύσεως της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά (Royal Canadian Air Force/RCAF), ως ξεχωριστού Κλάδου των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο, κ. Ιωάννη Τσαούση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ